Şehir merkezine yürümek isteyen grup polisin uyarısı sonrası Nurlupınar Mahallesine geri dönerek HDP ilçe binası önünde bir basın açıklaması düzenledi. 
Manisa’nın Şehzadeler ilçesi Nurlupınar Mahallesinde toplanan yüzlerce kişi yol kapatıp eylem yaptı. Nurlupınar mahallesinde çöp konteynerlerini deviren yüzü kapalı gençler yolları kapattı. HDP İl Başkanı Abdurrahman Aras önderliğinde yürüyen yüzlerce kişi Kazım Karabekir Mahallesi’nde bulunan BDP seçim bürosuna kadar slogan attı. Parti bürosu önünde konuşan HDP İl Başkanı Abdurraham Aras, "Burası Kobani’nin kalbidir. Kobani Kürt halkının nefesidir, onurudur, özgürlük hareketidir.” dedi. 
Yapılan açıklamaların ardından yüzü kapalı gençler eylem yapmaya devam etti. Mahalleye halk otobüsleri giriş yapamazken güvenlik güçleri de mahalle girişlerinde yoğun güvenlik önlemi aldı. 
İlerleyen saatlerde bir grup tarafından mahallede bulunan Vicdan Karaosmanoğlu İlkokuluna saldırı gerçekleşti. Okulun camlarını ve Atatürk Büstünü kıran saldırganlar olay yerinden uzaklaşırken, güvenlik güçleri okul çevresi ve mahalle girişlerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Polisin sağduyulu davranması olayların daha da büyümesini engellerken HDP’nin çağrısı üzerine bazı dükkanların kepenk kapattığı ve bu eylemin devam edeceği öğrenildi. 

Editör: TE Bilişim