Alınan bilgiye göre, çeşitli şehir merkezleri ve ilçelerdeki ikametlerden, iş yerlerinden ve kamu binalarından hırsızlık yapan çete hakkında inceleme başlatan Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri 15 kişiyi takibe aldı. Yaklaşık 110 gün süren takip sonucu harekete geçen ekipler, çok sayıda hırsızlık suçundan sabıka kayıtlarının olduğu belirlenen R.K. (30), T.Y. (30), A. Y. (19), M.B. (19), O.Ş. (21), H.T. (25), H.E.Ü. (22), E.L. (25), Ü.D. (20), M.A.A. (21), Y.G. (19), R.A. (17), A.Y. (17), A.P.A. (31) ve K.K. (29) isimli zanlıları gözaltına aldı.

14 HIRSIZLIK OLAYINDA 500 BİN LİRALIK HAKSIZ GELİR
Örgüt üyelerinden R.K. ile T.Y.’in, çalınan malları kendi dükkanlarında nakit paraya çevirdikleri, ziynet eşyalarının ise kadın üyeler tarafından dikkat çekmemek için satıldığı tespit edildi. Ayrıca yürütülen çalışma süresince çetenin Eskişehir başta olmak üzere, Kütahya'nın Gediz ilçesi, Manisa il merkezi ve Salihli ilçesi, Ankara'nın Polatlı ve Sincan ilçelerinden olmak üzere toplamda 14 adet farklı hırsızlık olaylarından 500 bin TL haksız gelir elde ettikleri belirlendi.
ZANLILAR ADLİYEDE
Yapılan operasyon sonucunda gözaltına alınan 15 şüpheliden 4'ü, ara tutuklama kararı ile cezaevine gönderildi. Savcılık talimatıyla ise 6 şüpheli serbest bırakıldı. Emniyette ifadeleri tamamlanan 5 şüpheli ise adliyeye sevk edildi.
HAMAMDA YAKALANDI
Operasyonda A.P.A. isimli şüphelinin ise polis ekipleri tarafından bir hamamda yıkanırken gözaltına alındığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim