Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba bomba yüklü hafriyat kamyonuyla saldırı düzenlendi. 
Şırnak Valiliğinden alınan bilgiye göre, Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen hain saldırıda, yaralanan polislerden 3'ü müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Böylece saldırıda şehit düşen polislerin sayısı 11'e yükseldi.

Bombalı saldırıda yaralanan 78 kişiden bazıları da helikopterle çevre illerdeki hastanelere sevk edildi.

Yaralıların bir bölümü ise Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı

BOMBALI ARAÇ, ARAMA NOKTASINDA PATLATILDI
Alınan ilk bilgiye göre, Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi.
Olayda yaralananlar 112 Acil Servis ekiplerince Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Diyarbakır'dan hava ambulanslar da bölgeye gönderildi. Şırnak'ta da askeri hareketlilik yaşanıyor, takviye jandarma ekipleri de yönlendirildi. Habertürk Diyarbakır Büro Şefi Veysi İpek, bölgenin üç yönünde polis kontrol noktası bulunduğunu ve ilçeye giren bütün araçların polis kontrol noktalarında kontrol edildiğini belirtti. Ayrıca ilçeye tüm giriş çıkışların da kapatıldığı gelen bilgiler arasında. 
İpek'in verdiği bilgiye göre saldırıda Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasında büyük hasar oluştu. Binada AFAD ekipleri de polis ekipleriyle beraber arama kurtarma çalışmaları da yürütüyor. Patlamanın gerçekleştiği yol üzerinde ilçe emniyet müdürlüğü cezaevi, özel harekat şubesi de bulunuyor.
SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanlığından, Şırnak Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasına bomba yüklü araçla yapılan saldırının ardından bölgeye 12 ambulans, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 2 helikopterin sevk edilerek müdahalede bulunulduğu bildirildi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Cizre'de meydana gelen terör saldırısı nedeniyle, Şırnak'taki hastanelerin sağlık personelinin acil göreve çağrıldığı ve hastaneye intikal ettirildiği belirtildi.
Olaya 12 ambulans, UMKE ve 2 helikopterle müdahale edildiğinin bildirildiği açıklamada, uçak ambulansın da hazır bekletildiği, çevre illerdeki hastanelerin de teyakkuza geçirildiği kaydedildi.
"BU SALDIRILAR TÜRKİYE'NİN HUZURA KOŞMASINI ENGELLEYEMECEK"
Yaralı sayılarına ilişkin ilk açıklamayı yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Umut ediyorum ki şehit sayımız artmaz. Bütün bu saldırılar Türkiye'nin kalkınma hamlesini, Türkiye'nin huzura koşmasını engelleyemeyecektir. Milletçe birlik içinde bu saldırılara karşı durmayı da artık biliyoruz. Kim hangi siyasi düşüncede olursa olsun çok marjinal gruplar hariç birlikte tepkimizi koyuyoruz" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim