Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkenti, Kurtuluş Savaşımızın yönetildiği ilk Millet Meclisi'nin ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün bizlere emaneti Ankara...
Ben; Uzun yıllar sonra 7 Eylül günü gerçekleştirdiğim Ankara seyahatimi sizlerle paylaşmak istedim. 
3 Eylül günü Makedonya Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Sayın Zvonko MUCUNSKI ve Eşi Sayın Tatjana MUCUNSKA tarafından Makedonya Cumhuriyeti'nin Bağımsızlığının 26. yıldönümü kutlamaları için Ankara Sheraton Otelinin Büyük Balo salonunda düzenledikleri Resepsiyona Resmi olarak davet edildim.
Şahsım adına böyle bir davetiye almaktan büyük onur duydum. Dostlarım Ahmet Kıran, Naci Butel ve Kemal Şahinkaya ile birlikte otomobil ile 7 Eylül günü sabah saatlerinde yola çıktık. 
Saat 15.00'da Ankara'ya vardık. İlk olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Ebedi istirahatgahı olan "ANITKABIR''i ziyaret ettim. "ANITKABİR" ziyaretimi anlatmaya ve yaşadığım o heyecanı ve mutluluğu anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalıyor. 
TÜrkiye'de yaşayan herkesin mutlaka "ANITKABİR"i ziyaret etmesi gerekiyor kanısındayım. "ANITKABİR"den ayrılarak doğruca Makedonya Cumhuriyeti Büyükelçiliğine gittim. Büyükelçi ile kitaplarım ve kültürel çalışmalarım üzerine sohbet ederek imzalı kitabımı hediye ettim. Manisa halkının ve özellikle Şehzadeler Belediye Başkanı Sayın Ömer Faruk ÇELİK'in selamlarını ve hediyesini takdim ettim.
Büyükelçilik Konutundan ayrılarak Resepsiyonun verileceği Ankara Sheraton Oteline geldik. Muazzam bir otel. Her şey düşünülmüş. Seçkin konukları davet etmişler. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına Devlet Bakanı Sayın Recep AKDAĞ katıldı. CHP Genel Sekreteri Sayın Kamil Oktay SINDIR ve Yüksek Yargı temsilcileri ile Ankara'da görev yapan yabancı Misyon Temsilcileri Büyükelçiler, Askeri ve diğer Ataşe'ler davet edilmişler. 
Nezih bir ortam iki ülkenin İstiklal Marşlarının okunmasının ardından Makedonya Büyükelçisi MUCUNSKI ve Devlet Bakanı Sayın Recep AKDAĞ konuşmalarını yaptılar. Devlet adamları ve Diplomatlar ile bir arada olmak, tanışmak ve sohbet etmek inanın beni çok mutlu etti.
Zira; Diplomat olmayan tek konuk bendim. Bana gösterdikleri nazik konukseverliklerinden dolayı Başta Makedonya'nın Ankara Büyükelçisi Sayın Zvonko MUCUNSKI ve Eşine, Makedonya Cumhuriyeti'nin Savunma Ataşesi Kur.Alb.Zharko RISTESKI ve Eşine, Dostum Tenor  Şakir İlyasoğulları ve Beni Ankara'ya götüren Kültür sevdalısı Dostlarım Ahmet Kıran ve Naci Butel'e de Şükranlarımı sunarım. İyi ki varsınız. Çok arzu etmeme rağmen Ankara'da yaşayan bazı dostlarımla görüşme imkanı bulamadığım için beni bağışlamalarını diliyorum...