Kedinin sesini duyan vatandaş önce aracın sahibine ulaşarak kediyi kendi imkanları ile çıkarmaya çalıştı. Vatandaşların çabalarıyla çıkarılmayan yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden yarım saatlik bir çalışmanın ardından kurtarıldı. 
Alaşehir İstasyon Mahallesi Adnan Menderes Caddesinde dün akşam saat 21.00 sıralarında Ekol Net’e ait olan park halindeki aracın motor kısmına giren yavru kedi bulunduğu yerde sıkıştı. Otomobilin yanından geçen vatandaşlar, kedinin sesini duyunca hemen araç sahibini bularak haber verdi. Vatandaşlar ve Ekol Net’in sahibi Mete Üründü kendi imkanlarıyla yavru kediyi çıkaramayınca durumu itfaiyeye haber verdi.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, elleriyle motor kısmından yavru kediye ulaşmaya çalıştı ancak yavru kedi korkup aracın arka kısmına eksoz bölümünde sıkıştı.
Yaklaşık 30 dakika süren kurtarma çalışmasında yavru kediyi kurtarmak için, aracın altına yatan itfaiye eri aracı kriko yardımı ile zeminden yükselterek kurtarmaya çalıştı. Yeterli yükseklik elde edilemediği ve güvenliğin daha riskli olduğunun fark edilmesi üzerine aracın 2 tekeri kaldırıma çıkartılıp zeminden yükseltilerek yavru kedi başarılı şekilde kurtarıldı.
Oldukça bitkin olduğu görülen yavru kedinin sesini duyan ve araç sahibine bildiren vatandaş ise kediyi sahiplenerek bakım için evine götürdü. Vatandaşın kediye Ekol ismini verdiği öğrenildi.
Editör: TE Bilişim