Alaşehir Belediyesi tarafından kış mevsimi öncesinde hava kirliliğinin önlenmesi, insan ve çevre sağlığının korunması için baca ve yakıt denetimlerine başlandı.


Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa kalorifer ile ısınan büyük siteler başta olmak üzere; tüm kalorifer sistemi olan konutlarda denetimlere başlandı.


Yaklaşan kış mevsimi öncesinde hava kirliliğinin önlenmesi, insan ve çevre sağlığının korunması için ekipler tarafından yapılan müşterek denetimlerde ne tür yakıt kullanıldığı, yakılan yakıt kömür ise markalı ve faturalı olup olmadığı, kazan ve baca bakımının düzenli yapılıp yapılmadığı, bacalarda filtre bulunup bulunmadığı, yakan kişinin "Yetkili Kalorifer Ateşçi Belgesi" olup olmadığının kontrol edildiği öğrenildi.


Alaşehir Zabıta Müdürü Erol Kacar, “Bizzat Belediye Başkanımız Sayın Dr. Gökhan Karaçoban’ın talimatlarıyla; vatandaşların güvenliği öncelikli olmak üzere, hava kirliliğinin önlenmesi, insan ve çevre sağlığının korunması için başlatılan bu denetimler kış boyunca devam edecek. Söz konusu bu denetimler kaloriferlerle sınırlı kalmayacağı gibi kömür satışı yapılan işyerleriyle de devam ettirilecek.” dedi.

Editör: TE Bilişim