Okul müdürü İsmail Ekici tarafından okulda başlatılan kampanyada toplanan paralarla alınan 88 çuval un düzenlenen bir törenle Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere İHH Manisa yetkilisi Fatih Akova'ya teslim edilirken, törene Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yenir de katıldı.
Beşeylül İlkokulu Müdürü İsmail Ekici, Bayırbucaklı Türkmenlere yardım amacıyla okul çapında başlattığı 'Her sınıftan bir çuval un' kampanyasında 88 çuval un toplandı. Toplanan unlar Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere Manisa İHH yetkilisi Fatih Akova’ya teslim edildi.
Okul Müdürü İsmail Ekici yaptığı açıklamada, "Suriye’de sıkıntı yaşayan Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize destek verebilmek amacıyla okulumuzda 'Her sınıftan bir çuval un' kampanyası başlattık. Kampanya ilgi gördü. Öğrencilerimiz ve velilerimiz destek verince 18 sınıfımızdan 18 çuval un beklerken, okulumuzdan 88 çuval un toplandı. Sınıflarımızdan toplanan paralarla un aldık. Topladığımız 88 çuval unu Bayırbucak Türkmenleri’ne gönderdik. Geçtiğimiz günlerde de giyim yardımı göndermiştik. Yardımlarımız sürecek." dedi.
Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yenir de şunları söyledi: "Komşu ülkemiz Suriye’de yaşanan karışıklık nedeniyle mağdur edilen Bayırbucak Türkmenlerimiz için okulumuzda başlatılan örnek kampanyada toplanan 88 çuval unu İHH yetkililerine teslim ettik. Yardımın küçüğü büyüğü olmaz, bazen çok küçük bir yardım belki bir canı kurtarabilir. Burada amaç hem çocuklarımıza yardımlaşmayı öğretmek hem de muhtaç durumda olan soydaşlarımıza destek olabilmektir. Öncülük yapan okul müdürümüze ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum, inşallah yardımlarımız değişik alanlarda sürecektir."
Editör: TE Bilişim