İlçe Emniyet Müdürü İsmail Konuk başkanlığında yapılan toplantıda ekipler, okulların açılmasıyla artan trafik ve öğrencilerin okullara gidiş gelişlerindeki güvenliklerini sağlamak amacıyla trafik denetimlerinin önceden olduğu gibi aralıksız sürdürülmesine, okul servis araçları ile ilgili denetimlere ağırlık verilmesine ve öğrencilere daha güvenli eğitim ortamı sağlanabilmesine yönelik olarak her okula bir polis görevlendirilmesi ve “Okul İrtibat Görevlisi” olarak görev yapması karara bağlandı.
Okulların açılmasıyla birlikte emniyet teşkilatı güvenlik önlemlerini artırdı.

Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü aldığı kararla her okula bir polis görevlendirdi. Buna göre her okul müdürünün irtibat halinde olacağı bir polis olacak ve okullarda yaşanabilecek her hangi bir olumsuzluk durumunda okul müdürü direk o okulda görevli polisle irtibata geçecek, gerekli önlemler anında alınacak.

Alaşehir İlçe Emniyet Müdürü İsmail Konuk, “Okulların açılmasıyla birlikte trafik yoğunluğu arttı. Özellikle motosiklet denetimlerini aralıksız sürdürüyoruz, öncelikle motosiklet sürücüleri trafikte kasklarını takmaları gerekmektedir. Motosiklet sürücülerinde kask var ise arkasındaki yolcuda da kask zorunluluğu vardır. Bu konuda hiç müsamaha göstermiyoruz. Ancak denetimlerde zaman zaman bazı kasksız ve belgesi eksik olan motosiklet sürücülerimiz ekiplerden kaçmaya çalışıyorlar. Sürücüler burada bilinçsiz hareket ediyorlar. Oysa bu şekilde, hem kendi hayatlarını daha çok tehlikeye sokuyorlar, hem de kasksızlığın yanında trafiği tehlikeye düşürmek, dur ihtarına uymamak şeklinde yasaları ihlal ediyorlar ve ayrı ayrı ceza almak zorunda kalıyorlar. Kasksız motosiklet kullanmanın cezası 88 TL, kaçmak ve durmamaktan ayrıca cezai işlem uygulandığı için ayrıca 252 TL caza almak zorunda kalıyorlar. Önemli olan ceza almak veya yazmak değil, burada önemli olan vatandaşların ve kendilerinin can güvenliğini tehlikeye atmamaktır. Sürücülerin kurallara riayet etmelerini ve ekipler uygulama yaparken işaret ve işaretçilere uymalarını istiyoruz. Çünkü hiçbir şey insan hayatı kadar önemli değildir" dedi.

Amaçlarının vatandaşların can ve mal güvenliklerini sağlamak olduğunu açıklayan Konuk, "Bunun için ekip olarak ve vatandaşlarımızla işbirliği halinde çalışıyoruz. Özellikle kurban bayramının yaklaştığı şu günlerde vatandaşlarımız hırsızlık olaylarında daha dikkatli olmaları gerekir. Gerek okullarda öğretmenler veya okul idarecileri gerekse vatandaşlarımız okulların açıldığı bu süreçte ve Kurban Bayramı öncesi çevrelerinde herhangi bir olumsuzluk görürlerse anında ücretsiz olan 155 Polis İmdat hattını arayarak emniyet ekiplerimize mutlaka haber versinler” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim