Manisa'nın Alaşehir ilçesinde etkisini gösteren şiddetli yağmur bağlarda büyük zarara yol açtı. Üzüm sergilerinde serili olan üzümler sular altında kaldı.
Bir yıllık emeği heba olan üzüm üreticileri yaşanan yağmur ve dolu felaketleriyle bir kez daha yıkıldı.
Alaşehir’de, son bir kaç gündür etkisini gösteren şiddetli yağış bağlarda büyük zarara yol açtı. Sergilerde üzümler sular altında kaldı. Bağcının bir yıllık emeği heba oldu.
Şiddetli yağmur ve rüzgârında etkisi ile asmalar devrildi, sergilerdeki üzümler sular altında kaldı. İlçe genelinde yaklaşık 20 bin dekar bağda hasar oluştu. Çiftçinin bir yıllık emeği, bir kaç saatlik yağış ile sular altında kaldı.
DARBE DAHA VURDU
Şiddetli yağışın etkili olduğunu Baklacı, Tepeköy ve Akkeçili mahallelerinde incelemede bulunan Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, üç bölgede büyük hasara neden olan sağanak yağışların üreticiye bir darbe daha vurduğunu söyledi.
20 BİN DEKAR BAĞ HASAR GÖRDÜ
Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, “Sağanak, 3 mahallemizde yaklaşık 20 bin dekar bağda hasar oluşmasına neden oldu. Hasar tespit çalışmalarına başladık. Bu mahallerdeki sergilerde bulunan üzümler de zarar görmüş durumda” dedi.
2016 SIKINTILI GEÇTİ
2016 yılının üretici açısından sıkıntılı geçtiğini belirten Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, "2016 yılı üzüm üreticisi açısından sıkıntılı geçti. TARİŞ, avans fiyatlarını açıklayarak üreticinin önünü açmalı, fiyatların şekillenmesi konusunda öncü olmalıdır. Herkes üzerine düşeni yerine getirmeli ve sorumluluğunun gereğini yapmalıdır. Üretici adına bunu bekliyor ve talep ediyoruz” dedi.
DOĞAL AFET SİGORTASI GÜVENCE
Üreticilerin afetler konusunda bilinçlenmesi gerektiğini hatırlatan Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, sigortanın önemli bir güvence olduğunu dile getirdi. Üreticilerin yüzde 80’inin sigorta yaptırdığını belirten Başkan Necdet Türk, şöyle konuştu: “Bu rakamın yüzde yüzlere ulaşmasını istiyoruz. Afet olduğunda artık devlet kesinlikle üreticiye yardım etmiyor. Sadece Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası’na olan borçları erteleniyor. Sigortanın önemi yadsınamaz” dedi.



Editör: TE Bilişim