Nihal Candan tahliye edildi Nihal Candan tahliye edildi

Hilaliye Külliyesi Şahin Hoca Camii'nde düzenlenen merasime Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Akhisar İlçe Müftüsü Muhammet Salman, misafir il ve ilçe müftüleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda duygu dolu anlar yaşanırken, çocukları hafız olan ailelerin mutluluğu görülmeye değerdi.

"Kur'an-ı kalbine indirekalplerini karanlıktan kurtarmışlardır"

Hafızların sevincine ortak olan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, yaptığı konuşmada "Hafızlık nimeti her ferde nasip olacak bir nimet değildir. Bu kardeşlerimiz eşsiz bir nimetin sahibi olmuşlardır. Cenab-ı Hak İbrahim Suresi birinci ayette 'Kur'an-ı Kerim insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkarmak için gönderilmiştir.' buyuruyor. Kur'an'ı kalbine indirenler kalplerini karanlıktan kurtarmışlardır. Kur'an'ı hanelerine indirenler hanelerini karanlıktan kurtarmışlardır. Kur'an-ı hayatlarına indirenler hayatlarını karanlıktan kurtarmışlardır. Bu Hafız kardeşlerimiz sadece Akhisar'ımızı değil bütün insanlığı karanlıktan kurtaracak kitabın varisi olmuşlardır. İnşallah hıfzettikleri Kur'an'ın 

ahlakına ve ahkamına sahip olarak diğer tahsil planları ile birlikte medeniyetimizin taşıyıcı sütunları olacaklardır." dedi.

Programda İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ve Akhisar Müftüsü Muhammet Salman'ın gerçekleştirdiği açılış ve selamlama konuşmalarının ardından dünyaca ünlü hafız okuyucular tarafından Kur'an tilaveti gerçekleştirildi. 

Kur’an-ı Kerim tilavetleri, icazet alan hafız öğrencilerin kısa sureleri okumaları ve Reisü’l-Kurra Mustafa Demirkan’ın duasıyla devam eden program, hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere hediye takdimiyle sona erdi.

Editör: Ali Gözen