Akhisar’da yaşayan rus asıllı E.K isimli kadın iddialara göre önce fuhuşa zorlandı, ardından baskıyla çekilen fotoğrafları İzmir’deki masaj sitelerinde paylaşıldı. Fuhuşa zorlamak ve yer temin etmek suçlamasıyla devam eden davanın 2. duruşmasında 2 yıldır firari olan N.A isimli sanık hakkında yakalama kararı çıkarılırken, bir diğer sanık M.B’in tutukluluk halinin devamına karar verildi. Akıllara durgunluk veren olay, Manisa’nın Akhisar ilçesinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre Akhisar’da yaşayan rus asıllı E.K, yaklaşık 3 yıl önce N.A isimli bir şahısla tanıştı. N.A ile samimiyet kuran E.K, bir süre sonra çevresine tanıştığı kişiden rahatsız olduğunu ve kendisine yardım edilmesi gerektiğini söylemeye başladı.

RUS ASILLI GENÇ KADINI FUHUŞA ZORLAMAYA BAŞLADI
İddialara göre 2015 yılında N.A, rus asıllı E.K’yı fuhuşa zorlamaya başladı. E.K’nın birlikte olacağı kişileri seçerek onlara yer temin eden N.A, fuhuş çevresini genişletebilmek için İzmir’deki çetelerle irtibata geçti.

FOTOĞRAFLARINI MASAJ SALONLARININ İNTERNET SİTELERİNE VERDİ
E.K’yı tanımadığı erkeklerle zorla birlikte oldurmaya başlayan N.A, bu defa genç kadının uygunsuz fotoğraflarını izinsiz bir şekilde seçerek ‘wawwawizmirmasaj.com’ ve ‘izmirimaj.com’ isimli internet sitelerine koydu. 28 yaşındaki genç kadın, İzmir merkezli masaj sitesinde fuhuş yaptırılmak için çekilen fotoğraflarını görünce durumu yargıya taşıdı.
YAŞADIĞI ŞEHİRDEN TAŞINDI
Akhisar’dan tanışarak izini kaybettiren E.K, internet sitesinin sahibi M.B ve kendisini fuhuşa zorlayan N.A’dan şikayetçi oldu.

SANIKLARIN BİRİ FİRARİ
Manisa 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek veya yer temin etmek’ suçuyla açılan davanın ikinci duruşmasına yalnızca M.B isimli sanığın avukatı katıldı. M.B’in internet sitesinin N.A tarafından hacklenerek ilan girildiğini söyleyen avukatı, bilirkişi raporlarını da mahkeme heyetiyle paylaştı. Mahkeme heyeti, bilirkişi raporlarında internet sitesine 2012 yılından bu yana yönetim tarafından ilan girilmediğini, bu zaman zarfı içerisinde satılık olduğunu ve M.B’in bilgisayarı üzerinden ilan girişi yapılmadığını saptadı. Öte yandan E.K’yi fuhuşa zorlayan N.A’nın 2 yıldır firari olduğu öğrenildi. E.K’in ise adresinin tespit edilemediği bildirildi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI
Mahkeme başkanı, internet sitesinin yeniden incelenmesini isteyerek M.B’in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Öte yandan 2 yıldır firari olan N.A hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

BİR SONRAKİ DURUŞMADA MAĞDUR DİNLENECEK
Bir sonraki duruşma 2 Kasım’a ertelendi. Davanın 3. duruşmasında mağdur E.K ve tanıkların dinleneceği belirtildi.
Kaynak: Manisa Olay Gazetesi

Editör: TE Bilişim