Akhisar - Gördes yolunun 20. km’sinde bulunan Hancılar köyü yakınlarında 23 Eylül günü çıkan orman yangını, iki otomobilin çarpışması sonucu araçlardan birinde çıkan yangının ormanlık alana sıçramasıyla meydana gelmiş, rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün yoğun çalışması ile akşam saatlerinde söndürülmüştü.
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Orman Mühendisleri yangından kalan enkazların daha dumanı tüterken, yanan alanın ağaçlandırılması ile ilgili çalışma planı ve hazırlıklarına başladı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Silvikültür Şube Müdürlüğü ve Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü’nün mühendisleri yanan alanı gezerek hasar tespiti ve yeniden yapılacak ağaçlandırmada izlenecek yolu tespit ettiler.
Konuya ilişkin İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın yaptığı açıklamada, uzun yıllardır çıkan her yangından sonra vurguladıkları en önemli konunun yangından sonra orman alanının ortadan kalkmadığı, bir karış yerin bile yok olmadığı, sadece bu alan üzerinde yangından zarar gören ve yanan ağaçlar olduğunu belirtti. Aydın; geçtiğimiz günlerde yaşanan bu elim kaza sonucu çıkan orman yangınından sonra yapılan son tespitlere ve hesaplamalara göre 88 hektarlık orman alanın yangından etkilenip zarar gördüğünü söyledi. Aydın; “88 hektarlık alan üzerinde ilk olarak, yanan ağaçların enkazları temizlenecek daha sonra saha sürülerek yeniden fidan dikime hazır hale getirilecek. Bu saha ormancılık tekniğinin gereği olarak, 12 hektarlık kısmına tohum atılarak doğal gençleştirme metoduyla, 76 hektarlık kısmına ise çeşitli türlerde yüz binlerce fidan dikilerek suni gençleştirme metoduyla yeniden ağaçlandırılacaktır. Tüm bu çalışmalar en geç 5 aylık bir sürede tamamlanıp sahadan çıkılacaktır. Ağaçlandırma çalışmaları sırasında zaman, zaman okulları, kurum ve kuruluşları da konuk edeceğiz ve birlikte bu sahayı ağaçlandıracağız.” dedi.

Editör: TE Bilişim