Manisa İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında “Kenevir ekimi, uyuşturucu madde bulundurma ve kullanma” olaylarına yönelik faaliyetler kapsamında 01 Ocak- 28 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılan 12 operasyonda 14 şahsın yakalandığı bildirildi. Bin 630 adet kenevir bitkisinin ele geçirildiği operasyonlarda 5 gram Bonzai ve bin 481 gram da Kubar Esrar ele geçirildiği açıklandı.
Manisa İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahası içinde bulunan Akhisar’ın Akselendi Mahallesinde 23 Mayıs tarihinde H.P. isimli şahsın ev, eklentisi ve bahçesinde, poşetler içinde kenevir bitkisi yetiştirdiği tespit edilirken, şüpheli şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada poşetlere ekili vaziyete 20 santimetre boylarında 460 adet kenevir bitkisi, 27 Mayıs tarihinde Sarıgöl Kızılçukur Mahallesinde ise M.D. isimli şahsa ait bahçede 165 adet bir metre boyunda kenevir bitkisi ele geçirildiği açıklandı.
Jandarmadan yapılan açıklamada özellikle çocuk ve gençlerde uyuşturucu kullanımının önlenmesi amacı ile kenevir ekiminin önlenmesi, uyuşturucu haline getirilmeden ele geçirilmesi çalışmalarına aralıksız devam edildiği bildirildi.

Editör: TE Bilişim