Yeşilay Akhisar İlçe Temsilciliği Başkanı Hamit Hocaoğlu, Akhisar Devlet Hastanesi Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksi Başhekimi Op. Dr. Erol Karaca'yı ziyaret ederek Yeşilay'ın sigarayı bırakma kampanyasına destek verdiği için rozet taktı.
Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Erol Karaca;" Bir tane olan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktorumuz, Raşit Öztürk'ten sonra Sinem Albayrak, Ebru Uyum'um katılımlarıyla Hastanemiz daha da güçlendik" dedi.
Başhekim Erol Karaca yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Biz 3 yıldır sigara bırakma polikliniği hizmeti veriyoruz göğüs hastalıkları uzmanlarımız aracılığıyla. Son 6 aydır Yeşilay Derneğiyle iş birliğine giderek bu işin sivil toplum ayağını da oluşturduk. Hastalar kendi gayretleriyle geliyorlardı. Akhisar Yeşilay Derneği sağ olsun ilçelerde ve mahallelerde sigara bırakmak isteyenleri tespit ederek bizlere yönlendirdiler. Şuana kadar yaklaşık 31 tane sigara bırakmak isteyen vatandaşımızı bize yönlendirdiler. Bunlardan 20-21 tanesinde sigara bırakma olayını sağladık. Büyük bir kazanım, bir kişinin bile bırakması bütün bu çabaya değer diyorum. Bir kez daha Yeşilay Derneği başkanı Hamit Hocaoğlu’na teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmalarımız daha da sürecek. Göğüs hastalıkları Uzmanı Doktorlarımız Sinem Albayrak, Ebru Uyum'um katılımlarıyla Hastanemiz daha da güçlendik. Önümüzde ki dönemde bronkoskopi dediğimiz solunum sistemine dışarıdan bir müdahale ile solunum yollarını inceleyecek bronkoskopi dalını hizmete sokmayı düşünüyoruz."
Başarılı çalışmalarından dolayı Başhekim Erol Karaca'ya Yeşilay rozeti takan, Yeşilay Akhisar İlçe Temsilciliği Başkanı Hamit Hocaoğlu; "Biz bu iş üzerinde çalışıyorduk fakat her hangi bir hastaneyle çalışmıyorduk. Başhekimimize konuyu ilettim ve bize hemen kucak açtı. Siz yönlendirin biz doktor ayırırız dediler ve ayırdılar. Bizde Türkiye’de ilk kez biz girişim yapalım dedik. Genel Merkezimiz İstanbul’da ve orada olmadı. İlkinde Akhisar’ımızın ismi duyulmasını istedik. Geçen sene imza kampanyası başlatmıştık. Bunu Avrupa İnsan Haklarına ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ki İnsan Haklarına gönderdik. ilk olduğumuzu söyleyerek bizi tebrik ettiler" dedi.
Devlet Hastanesi Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksi Göğüs hastalıkları Uzmanı Dr. Raşit Öztürk ise, "Hastalar gerçekten bırakmak için geldikleri için bizde yardımcı olunca yüzde 50’leri aşıyoruz. 3 yılda 1661 kişi müracaat etti ve en az bunların yüzde 50'si bırakmıştır. Öncelikle hastanın müracaat etmesi gerekiyor, daha sonra tetkikler uyguluyoruz. O tetkiklere göre tedavi planlanıyor, kombine tedavi, terkin yoluyla farmakolojik tedavi yada yerine koyma dediğimiz replasman tedavisi var yada yoksunluk belirtisini giderecek tedaviler var. Vakaya göre tedavisini planlıyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim