AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Manisa’da inşa edilen Ahmetli Kelebek Barajı’nda gövde dolgusuna başlandığını belirtti. Özdağ yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla 24 bin 270 dekar zirai arazinin modern sulama sistemine kavuşacağını kaydetti.
MİLLİ EKONOMİYE YILLIK 12 MİLYON 663 BİN TL KAZANDIRILACAK
Manisa Ahmetli Kelebek Barajı yapım çalışmalarını 2016 yılı sonunda bitirmeyi hedeflediklerini belirten Özdağ, “Manisa Ahmetli ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve 25 kilometre güneyinde bulunan Kelebek deresi üzerinde inşa edilen Kelebek Barajı’nın temeli 2014 yılında atılmıştı. Temelden 60 metre yüksekliğinde inşa edilecek olan Barajın tamamlanmasıyla ürünlerde verim ve üretim artışını sağlayacağız. Böylece milli ekonomiye de yıllık toplam 12 milyon 663 bin lira katkı sağlanacak. Amacımız barajın yapım çalışmalarını 2016 yılı sonuna kadar bitirerek Manisa’nın modern tarımla buluşma noktasında bir büyük hamleyi daha başarmak” dedi.
24 BİN 270 DEKAR ZİRAİ ARAZİ MODERN TARIMA KAVUŞACAK
Sulama tesisleri ile Göl-Su Projeleri dâhil olmak üzere 152 Bin 950 dekar arazinin sulamaya açıldığını ifade eden Özdağ, “Gördes Barajı, Güneşli Barajı, Güneşli Sulaması, Kula Göleti ve Sulaması başta olmak üzere toplam 20 tesis daha önce hizmete girmişti. Kelebek Barajının tamamlanmasıyla 24 bin 270 dekar zirai arazi daha modern sulama sistemine kavuşacak. Projede Nisan ayı sonu itibariyle baraj inşaatı kapsamında yapılacak olan 5,6 km baraj ulaşım yolu ve kaya ocağı ulaşım yolu tamamlandı. Dipsavak ve gövde sıyırma kazıları tamamlandı. Gövde imalatına başlandı ve bu ayın sonunda da yaklaşık 8 bin m3 SSB gövde dolgusunun yapılması planlanıyor. Dolayısıyla hizmete daha önce sunduğumuz tesislerle projesi devam eden Kelebek Barajı, sulama tesisleri ve diğer Göl-Su projelerinin tamamlanmasıyla münbit topraklar suya doyacak. Manisa’mıza ve ülkemizin tarımına hayırlı olsun. Ne söz vermişsek tüm sözlerimizin arkasındayız. Manisa’yı göller bölgesi yapma yolunda önemli ve büyük hamleler gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim