Eğitim merkezlerini yaygınlaştırarak eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacaklarını söyleyen Karadağ aynı zamanda kuracakları dijital dershaneyle eğitime destek olacaklarını duyurdu. İYİ Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Karadağ; “Okul dışında kalan zamanlarda bugün evladını etüt merkezine yollamak isteyen bir ailenin cebinden ciddi bir para çıkması lazım. Aynı zamanda köylerden çocukların merkezdeki dershanelere gelmesi de büyük zorluk oluyor. Bende eğitimine köy okulunda başlamış bir kardeşiniz olarak bu zorlukları çok iyi biliyorum. Öncelikli hedefimiz belirlediğimiz nüfus yoğunluğu fazla olan mahallelerimiz ve büyükşehir yasasından önce belde olan mahallelerimizde örgün olarak eğitim verecek merkezlerimizin sayısını hızla artırmak olacak. Her öğrenci destekleyici eğitimden faydalanabilsin ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanabilsin istiyorum. Kuracağımız Online Eğitim çocuklarımızın evlerinden de ders içeriklerine erişmelerini sağlayacak.” dedi.

Özgür Özel, Erdoğan’la hangi konuları konuşacağını açıkladı Özgür Özel, Erdoğan’la hangi konuları konuşacağını açıkladı

BESLENME DESTEĞİ DE GELECEK
Örgün ve Online olarak iki farklı eğitim programını hayata geçireceklerini duyuran Ahmet Karadağ bu hizmetlerden hiçbir ücret alınmayacağını söyledi. Dar gelirli ailelerin eğitim gören çocukları için de beslenme desteği vereceklerini böylelikle sosyal belediyecilik anlayışı doğrultunda eğitimi her aşamasında destekleyeceklerini ilan etti. 

EĞİTİME NEFES OLACAK PROJESİNİN AYRINTILARI
Şehitler, Yarhasanlar, Kuşlubahçe, Nurlupınar, Alaybey ve eski belde merkezlerinde Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak hizmet verecek eğitim merkezlerinin açılmasının yanı sıra temel derslerde onlarca soru, sınav ve eğitim videolarının yeralacağı Online Derhane 1. Sınıftan ve 12. Sınıfa kadar ücretsiz olarak hizmet sağlayacak. Gelir durumunun düşük olduğunu kanıtlayıcı belge ile müracaat eden ailelere aylık 500 tl’ye kadar beslenme desteğinin ve online eğitim içeriklerine erişebilmeleri için tablet verilecek.

Editör: İclal Çiçek