Teknelerle tutulan balıklar mezatlarda alıcıyla buluşuyor Teknelerle tutulan balıklar mezatlarda alıcıyla buluşuyor

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) listesinde Ferit Şenyaşar aday gösterildi. Şenyaşar, 2018 milletvekili seçimlerinde iddiaya göre AK Partli grubun saldırısında babası ve ağabeyini kaybetmiş, bir ağabeyi tutuklanan ve kendisi de yaralanmıştı. Şenyaşar ailesi yaşadıkları karşısında Şanlıurfa Adliye önünde “Adalet Nöbeti” başlatmış ve halen de bu nöbetini sürdürüyordu.
Şenyaşar’ın adalet talebini sürdürdüğü kentte AK Parti listesinden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın aday gösterilmesi dikkati çekti.
ŞENYAŞAR AİLESİ’NİN YAŞADIKLARI
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 2018 seçimlerinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları seçim kampanyası kapsamında işyerlerini ziyaret ettiği sırada Şenyaşar ailesinin çıkan tartışmada silahlar patlamış, olaylar sırasında  Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.
Baba Hacı Esvet Şenyaşar ise hastanede ölmmüştü. Yaşanan olaylarda AK Parti’li milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da yaşamını yitirdi.
Soruşturma kapsamında Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız’a ise 18 yıl hapis cezası verildi.  
Soruşturmaya üç yılı aşkın süre “gizlilik” kararıyla sürdürüldü.
Davaya ilişkin ilk duruşma 17 Ocak 2023’te görüldü. Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesi talebini kabul etti.
18 Mart 2023’te ise Celal Şenyaşar’ı öldürmek ve Adil Şenyaşar’ı yaralamak suçundan hakkında yakalama kararı bulunan İbrahim Yıldız, tedavi gördüğü hastanede öldü.

Editör: Ali Gözen