TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, CNN Türk yayınına katılarak gündeme ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Yılmaz, artan enflasyon nedeniyle son dönemde sık gündeme getirilen yeni 500 ve 1000 liralık kâğıt banknotların basılacağı iddialarına da değindi.

"500 LİRALIK BANKNOTLARA TÜRKİYE'NİN İHTİYACI YOK"

Önümüzdeki dönemde temel önceliğin enflasyonu düşürmek ve 2-3 yılda tek haneye ulaşmak olduğunu belirten Yılmaz, "Bugünkü enflasyonla spekülasyon yapılıyor ama seçimden sonra belirsizliğin azaldığı ortamda enflasyon düşecektir. 500 liralık banknotlara Türkiye'nin ihtiyacı yok" dedi.

Anamaslı Yörükleri 7. Keşkek Festivali’nde buluştu Anamaslı Yörükleri 7. Keşkek Festivali’nde buluştu

"EKONOMİNİN DÜŞMANI BELİRSİZLİKTİR"

Sözlerini sürdüren Yılmaz, "Serbest Döviz Kuru rejimine sahibiz, bundan vazgeçme planımız yok. Dövizde arz ve talep fiyatı belirler. Dönemsel hareketlenmeler her zaman olabiliyor. Dövizin arzı ve talebi geleceği yeri belirler. Cari açığı düşürme perspektifi olan Türkiye 100 milyar lira turizm, 400 milyar lira ihracat hedefliyor. Türkiye 1,5 trilyon dolarlık ekonomiyi hedefliyor. Döviz her zaman hareket edecektir, aşağı yukarı gidecektir. Esas olan reel döviz kurudur. Reel döviz kurunun istikrarlı seyir izleyeceğini düşünüyorum. Ekonominin düşmanı belirsizliktir. Önümüzdeki dönemde belirsizlikler azalacak, ekipler şekillenecek, istikrarlı ve güvenli ortamda bu konular şekillenecektir" ifadelerini kullandı.

Editör: Ali Gözen