Dualı Mesir macunları saçılmaya hazır Dualı Mesir macunları saçılmaya hazır

AW074440_06
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından "Geleceğe Nefes Ol" sloganıyla başlatılan Milli Ağaçlandır Günü etkinlikleri, bu yıl ‘Cumhuriyete Nefes’ sloganıyla tüm ülkede gerçekleştiriliyor. Kula'da da bu kapsamda fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. İlçeye bağlı Hacıtufan Mahallesi'nde düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu etkinlikte bin adet fidan toprakla buluşturuldu. Öğrenciler ve protokol üyeleri, kendi elleriyle diktikleri fidanlara can suyu verdi. 8 Ağustos tarihinde çıkan yangında küle dönen makilik alan, düzenlenen bu faaliyetle yeniden yeşillendirildi. 
Etkinlik öncesinde açılış konuşmasını yapan Kula Orman İşletme Şefi Veli Kılıç, "Ormanların korunması, orman yangınlarının söndürülmesi ve her türlü ağaçlandırma faaliyetleri ülkemizde Orman Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Ormanlar, yaşam için en gerekli şey olan oksijenin tek kaynağı ve karşılıksız üreticisidir. Bizde bu bilinçle, yaklaşık 3 ay önce yangın çıkan bölgemizi tekrar yeşillendirmek için bu faaliyetimizi bu alanda gerçekleştirmek istedik. Mahalleli vatandaşlarımızın da desteğiyle küle dönen ormanlık arazimizi, yeniden yeşillendiriyoruz. Bizim kültürümüzde ormana ve ağaca önem verilmiştir. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimiz de, bir Hadis-i Şerif’inde ‘ Yarın kıyamet kopacağını bilseniz de, bugün elinizdeki fidanı dikin.’ demektedir. Saygılarımla, arz ederim.” ifadelerini kullandı. 
Geride bıraktığımız yaz ayında onlarca ormanlık alanın yangınla savaş verdiğini dile getiren Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir ise, "Bu yılki 'Milli Ağaçlandırma Günü'müzde geçtiğimiz yaz yangın sebebiyle kaybettiğimiz ormanın yerine çok daha fazlasını dikmek için tüm kurumlarımızla birlikte Hacıtufan Mahalle'mize geldik. Burada 8 Ağustos tarihinde bir orman yangını çıkmıştı. Orman ekiplerimiz, itfaiye ekiplerimiz ve mahalleli vatandaşlarımız seferber olarak bu yangını kısa sürede söndürmüştü. Biz de 'Milli Ağaçlandırma Günü'müzde ilk vesile olarak bu kaybettiğimiz ormanın yerine çok daha fazlasını bırakmak için hep birlikte buluştuk. İnşallah gençlerimize, geleceğimize çok daha yeşil bir Türkiye bırakacağız. Bunun için memleketimizin her bir ferdi bunun için uğraşıyor ve uğraşmaya devam edeceğiz. 'Milli Ağaçlandırma Günü'müz kutlu olsun. emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi. 
Açılış konuşmalarının ardından Kula Orman İşletme Şefi Veli Kılıç’ın yazdığı, Kula Orman İşletme Şefliği personellerinden Özkan Turan’ın kızı Semiha Turan’ın okuduğu orman şiiri, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Açılış konuşmalarının ardından etkinliğe katılanlar, toprakla buluşturdukları fidanlara can suyu verdi. 
Düzenlenen fidan dikim etkinliğine Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, İlçe Jandarma Komutan vekili Kıdemli Üstçavuş Serkan Salcı, Kula Orman İşletme Şefi Veli Kılıç, Divlit Orman İşletme Şefi Cihat Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zakir Okulmuş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bilgin Sarısu, kamu kurum ve kuruluş başkanları, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve mahalleli vatandaşlar katıldı.