Törene AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Fatih Katıöz, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz, AK Parti Yunusemre Kadın Kolları Başkan Ebru Kaplan, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdür Yıldıray Demirtaş, okul müdürleri, vatandaşlar katıldı. Öğrenciler törende şiir okudu. 
Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, “Manisa genelinde 88 tane yatırım projemiz var. Bunlardan 30 tanesi devam ediyor. Temelini attığımız 20 derslikli Lalapaşa Okulu da bunlardan biri. 13 tanesinin ihalesi yapıldı, yer teslimi aşamasında. 15 tanesinin ihale tarihi alındı. 30 tanesi de ihale öncesi hazırlık döneminde. Okulumuz özellikle 20 derslikli ama sadece 20 derslikten ibaret değil. Aynı zamanda fen bilgisi laboratuvarı, görsel sanatlar atölyesi, fizik atölyesi, mescidi, kütüphanesi, yemekhanesi, kantini olmak üzere birçok alanı da içinde barındırıyor. Bizim daha önce yaptığımız 20-25 yıllık binalar 20 dersliklerde 3 bin metrekareyi geçmez iken bugün temelini attığımız bu okul 4 bin 700 metrekaredir. İnanıyorum ki bu okulumuz velilerimize, öğrencilerimize uzun yıllar hizmet edecektir” dedi. 
AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, “Muhtarımız başta olmak üzere buraya gelip bu okul meselesini çok tartıştık. Hatta birileri tarafından istismar edilmiş bir yerde hamd olsun neticeye vardık. 79 tane hisse sahibi olması ve kamulaştırmanın uzun sürmesinden dolayı okulumuz gecikti. 42 milyon liraya mal olacak. AK Parti’mizin 20 yıllık iktidarı döneminde bu ve buna benzer il genelinde 358 tane okul yaptık. Okul yapmaya da devam edeceğiz. Biz insana yatırımın önemli olduğuna inanıyoruz. İnsanlara, gençlere, çocuklarımıza yatırım konusunda geri durmayacağız. İnşallah bu okulumuz Lalapaşa Cami ile beraber adeta bir külliye gibi bir medrese gibi eğitimini devam ettirecek. Gençlerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Manisa’mıza, ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu. Okunan duanın ardından protokol üyeleri butona basarak okulun temelini attı. 
Yunusemre İlçesi, Mutlu Mahallesi 2662 ada 1 parselde ilkokul yeri olarak kayıtlı, toplam 3186 m² taşınmazın, kamulaştırma işlemi 2011 yılında başlamış olup mahkeme süreci ile birlikte 2020 yılında tamamlandı.  Kamulaştırma işlemleri kapsamında hissedarlara toplam 1 milyon 261 bin 998,52 tl ödendi. Kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından 2021 Yılı Temel Eğitim Yatırım Programına alınan 20 Derslikli Yunusemre Lalapaşa Ortaokulunda Özel Proje uygulandı. Bodrum+Zemin+3 Kattan oluşan projenin inşaat alanı yaklaşık 4.700 m²dir. Söz konusu yapım işinin ihalesi 12 Eylül 2022 tarihinde yapılmış olup İhale Bedeli 42 milyon 806,860.00 TL’dir.
Okulumuzda 20 Dersliğin yanı sıra, 1 müdür odası, 1 müdür yardımcısı odası, 1 öğretmenler odası, 2 zümre öğretmenler odası, 1 idari büro, 1 arşiv, 1 okul aile birliği odası, 1 rehberlik servisi, 2 araç gereç odası, 1 fen dersliği, 1 teknoloji tasarım atölyesi, 1 müzik dersliği, 1 görsel sanatlar atölyesi, 1 bilgisayar dersliği, 1 destek eğitim odası, 1 kütüphane, 1 yemekhane, 1 kantin, 1 çok amaçlı salon, 2 mescid, 1 beden eğitimi salonu, 1 genel arşiv-depo, 1 klima santralı, 1 personel odası bulunuyor.

Büyükşehir'den Spilkent kura çekiliş tarihiyle ilgili önemli açıklama Büyükşehir'den Spilkent kura çekiliş tarihiyle ilgili önemli açıklama

Editör: Ali Gözen