Ahmet ÜNSAL/Manisa

Özel Yetenek Sınavlarına katılan İzmirli Sude Dişkaya ise sağ koluna yaptırdığı can dostlar figürleri ile hayvan severliğini gözler önüne serdi.

Muhafazakar öğrencilerinde sınavlara ilgi göstermesi ve girdikleri yetenek sınavlarında gösterdikleri performansları ile sınav kurulunu şaşırttı.

Bunaltıcı sıcaktan kendilerini korumak isteyen öğrenci adayları sınav saatine kadar ağaçların altında dinlendikten sonra zorlu sınav maratonuna girdiler.Geçen yıl yapılan sınavlarda güvenlik krizi yaşanması dolayısıyla dekanlık bu kez sınavlarda güvenlik sayısının arttırmanın ötesinde ciddi kurallarını devreye sokarak öğrenci adaylarının sınav salonu önündeki kargaşayı önledi.

Belarus para yüzme yarışlarında ülkemizi temsil eden bedensel engelli milli yüzücü Muhammet Keskin’de yetenek sınavlarına girenler arasında yer aldı.

Göreve yeni başlayan Rektör Prof.Dr.Rana Kibar ise yetenek sınavlarının yapıldığı Atatürk spor kompleksine gelerek Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Murat Taş’tan bilgi aldıktan sonra da sınava giren öğrencilere başarılar diledi.

Özel Yetenek Sınavları öncesi sınavı parkurunu ziyaret ederek bilgi alan Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin nitelikli eğitimiyle Dünya, Avrupa ve Türkiye Şampiyonu unvanlı milli sporcular yetiştirdiğini vurgulayarak; “Özel Yetenek Sınavına katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyor ve sınavın gerçekleşmesinde emeği geçen akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

MCBÜ SBF Dekanı Prof. Dr. Murat Taş yaptığı açıklamada; bu yıl 51.sini düzenledikleri Özel Yetenek Sınavlarına müracaatın oldukça yoğun olduğunu ve fakülteyi tercih eden aday öğrencilerin gerek eğitim kadrosu gerekse fiziki imkanlar bakımından yüksek donanıma sahip bir kadro ile eğitim göreceklerini belirtti. 

Milli Eğitim Bakanlığı paylaştı... İşte yeni müfredat Milli Eğitim Bakanlığı paylaştı... İşte yeni müfredat

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taş;

 “2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Türkiye’nin en deneyimli, ulusal ve uluslararası spor arenasında görev yapmakta olan akademik kadronun bulunduğu Fakültemizde öğrenci olabilmek için sınavlarımıza giren adaylarımız öncelikle online olarak kayıtlarını gerçekleştirdiler. Sınavlar süresince adaylar internet ortamından an ve an takip edilebilen online takip sistemi ile her sınav parkurundan sonra almış olduğu puan ve derecelerini bu sistemden anında görebilmektedirler.
Ayrıca tüm adaylarımızın sınavları kamera takip sistemi ile sağlıklı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Sınavlar süresince tüm deneyim ve yetkinliklerini kullanan Fakülte akademik ve idari personeli çekişmeli geçen sınavın sonucunda kadın ve erkek adayların arasından en başarılı ve en yetenekli öğrencileri Üniversitemize kazandırabilmek için mücadele etmektedirler.” şeklinde bilgilendirdi.

Editör: Ali Gözen