Toplam 25 mürettebat kurtarıldı. Zonguldak'ta fırtına hayatı felç etti, iki gemi karaya oturdu, bir gemiyle ise irtibat kesildi. Türk bandıralı "Kafkametler" isimli Türk bayraklı kargo gemisi, Rusya'dan aldığı yükü Aliağa'ya götürüyordu. Gemide 12 Türk mürettebat bulunuyordu. Şiddetli fırtına nedeniyle Zonguldak'ta, Ereğli Limanı'na sığındı. Ancak burada barınamayınca, tekrar hareket etti.

Manisa FK, Boluspor’u konuk edecek Manisa FK, Boluspor’u konuk edecek

skLAaI82YUSUw8zjQvLjWg.jpg

İç limandan dış limana çıkış sırasında gemiyle irtibat kesildi.
"GEMİ BATTI, TÜRK MÜRETTEBATLA İLETİŞİM KURULAMIYOR"
Türk bayraklı "Kafkametler" adlı kuru yük gemisinin mendireğe çarparak battığını söyleyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Gemide bulunan 12 Türk mürettebat ile halen irtibat kurulamamıştır. Olumsuz hava koşullarının düzelmesiyle birlikte hemen arama kurtarma faaliyetlerine başlanılacaktır.” dedi.

MÜRETTEBATIN LİSTESİ ORTAYA ÇIKTI
Kafkametler gemisinin mürettebatında Kaptan Cemal Turan, 2’nci Kaptan Hıfzı Tarhan, Telsiz Zabiti Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2’nci Makinist Göksel Özel, Güverte Ustası Tamer Özer, Usta Gemiciler İsmail Kaptan ile Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar, Usta makinist Cüneyt Aygen, Yağcı Ömer Hebip, Aşçı Metin Usta olduğu ortaya çıktı.
Denizcilik Genel Müdürlüğü, olayla ilgili açıklama yaptı. Gemi kaptanının olaydan önce Ereğli askeri mendireğine doğru sürüklendiğini rapor ettiği belirtildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle havadan ve denizden bölgeye yaklaşma imkanı bulunmuyor. Bölgede, bir başka gemi daha fırtınaya yakalandı. Ereğli Limanı'na demirleyen Kamerun bandıralı kuru yük gemisi, ikiye bölündü.

Kıyıya sürüklenen geminin parçası, limanın beton duvarlarına çarptı, kıyıdaki amfi tiyatro zarar gördü. İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik botu ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Gemideki yabancı uyruklu 14 personel tahliye edilerek Ereğli Öğretmenevi'ne yerleştirildi. AFAD, Karadeniz Ereğli'de bir geminin daha karaya oturduğunu, bu gemide ise 12 mürettebatın kurtarıldığını açıkladı.