AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Gazze’de İHH’nın insani yardım çalışmaları sırasında İsrail’in saldırısı sonucu hayatını kaybeden 5 yardım gönüllüsü için sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Yenişehirlioğlu, yaptığı açıklamada,

“Gazze’de mazluma bir lokma ulaştırmak için canını ortaya koyan bu güzel insanlar, insanlık onurunun sessiz neferleriydi” ifadelerini kullanarak, şehit düşen yardım çalışanlarına Allah’tan rahmet diledi.

Uluslararası Kurumlara Eleştiri

İsrail’in her gün yeni bir savaş suçu işlediğine dikkat çeken Yenişehirlioğlu, buna rağmen sessizliğini koruyan uluslararası kurumların da en az failler kadar sorumlu olduğunu vurguladı. Açıklamasında,

“Zulmün karşısında olmak, insan olmanın gereğidir. Bu mücadele sadece Filistin’in değil, insanlığın mücadelesidir” diyerek, Gazze’de yaşananlara karşı sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti.

Murat Baybatur’dan Başkan Gülşah Durbay’a “Acil Şifa” Mesajı
Murat Baybatur’dan Başkan Gülşah Durbay’a “Acil Şifa” Mesajı
İçeriği Görüntüle