Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler, Manisa’nın Akhisar ilçesinde sokak köpekleriyle ilgili görüntü paylaşan bisikletli şahsa büyük tepki gösterdi. 

Manisa’nın Akhisar ilçesinde bisikletiyle sokaktan geçerken köpeklerin havlaması üzerine Facebook’tan canlı yayın yapan kişi, köpeklerin hiçbir şey yapmadığı halde kendisine havlayıp sokaktan geçmesini engellediğini iddia ederek; “Bunları öldürmemem için bana bir tane sebep söyleyin” diyerek paylaşımda bulundu.  
Görüntüler sosyal medyada hayvan severlerden büyük tepki topladı. 
Bazı vatandaşlar ise sokak köpeklerinin sayısının hızla artması nedeniyle zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Hayvan severlerle, köpeklerden şikayetçi olan vatandaşları karşı karşıya getiren görüntüyle ilgili Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler’den açıklama geldi.     

“GECENİN BİR VAKTİNDE UYUŞTURULMUŞ KOPEKLER NEREYE…”
 
Reyhan Elbirliler şunları söyledi: “Havlamayı saldırma sanıp " korkanlara" ait değil bu dünya. Karşıdan gelen kişi köpeğin yanından gelip geçti, ona hiç havlamadı. 
Bsikleti bırakıp eline taş alanlar yüzünden havlıyor o hayvan. Ama düşünmek yerine o kafalardaki ağızlardan öldürmek lafları dökülüyor...
Bir sonraki videoda belediyenin yok edici ekibi belgeleniyor. Uyuşturucu kullanıyorlar ama ekibin başında veteriner hekim yok. Siyah köpek bir şey yapmıyor ama ondan da şikayetçilermiş o da alınıyor. Gecenin bir vaktinde uyuşturulmuş kopekler nereye gidiyor? Akhisar Belediyesi’nin bakım evi yok. Bakım evi Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Uyuşturulmuş hayvanı kim karşılayacak o vakitte...
Alışacaksınız beyler… O sokaklar sadece siz bisikletinizle rahat geçesiniz diye yapılmadı. Bizler bisikletimizle giderken niye havlamıyorlar acaba? Biraz yürekli olun. O köpekler yüz yıllardır aramızda ve aramızda olmaya devam edecek…
Videoyu şov yapar gibi çeken şahıs tepkilerden sonra hesabını gizliye çevirmiş. Linkinden ulaşılamıyor. Siz gibilerin yüreği, kim bilir daha önce ne yapıldığı için havlayan bir köpeğe yeter. Şovunuzun arkasında duramayacak kadar acizsiniz.”