Dün Manisa Batı Kışla önünde, koronavirüsün ne kadar önemsendiğini ortaya koyması açısından düşündüren görüntülere sahne oldu.

Çocuklarını görmek için yaşlısı genci birçok kişi Batı Kışla’ya koştu. Yoğun kalabalık yollara taştı. Uzun araç trafiği de oluştu. Koronavirüs yokmuş gibi davranan insanların rahatlığı endişeyle izlendi.

Manisa’da yaşlıların ısrarla evlerde kalmaması, park ve bahçelere akın etmesi belediyeleri harekete geçirdi. Yunusemre ve Şehzadeler Belediyesi bankları söktü.

Büyükşehir Belediyesi banklara uyarıcı afişler astı, bant çekti. Ancak tüm önlemler bile 65 yaş sütü vatandaşları durdurmadı. Koronavirüse inanmak istemeyen birçok vatandaş dün de Manisa’daki cadde ve sokakları doldurdu.

ÖLEN 21 KİŞİ 65 YAŞ ÜSTÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 277 kişinin daha koronavirüs testinin pozitif çıktığını, hasta sayısının 947’ye, can kaybının da 21'e yükseldiğini bildirdi.

"YAŞLI HASTALARIMIZDAN 12'SİNİ KAYBETTİK"

Bakan Koca, Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Son 24 saatte 2.953 ŞÜPHELİYE TEST yapıldı. 277’si POZİTİF ÇIKTI. Hasta sayımız 947’ye ulaştı. Yaşlı hastalarımızdan 12’sini KAYBETTİK. Bugüne dek toplam 21 can kaybımız var. Yaşlılarımızı uyaralım. Sokağa çıkma sınırlandırmasına uysunlar. Ölüm riski, yaş yükseldikçe çok artıyor."