Manisa’da apartmanlar, siteler ve işyerleri at arabalı hırsızların hedefi haline geldi. Son hırsızlık olayı 2.Anafartalar Mahallesinde yaşandı. Apartmanın lagar kapağını çalan hırsızlar, yan apartmanda da uydu antenini çalarken kameralara yakalandı. Site sakinleri ise isyan etti.

Manisa’da sık sık meydana gelen hırsızlık vakalarının büyük çoğunluğu at arabalı hırsızlar tarafından yapılıyor. Çöpten hurda toplama görüntüsü veren hırsızların asıl amacı ise apartmanların ve işyerlerinin önündeki demir ve değerli malzemeleri çalmak.

2.Anafartalar Mahallesi 1522 sokak üzerinde yaşanan hırsızlık olayı pes dedirtti. At arabasıyla sokağa gelen iki kişiden biri Mavi Kent Erdil apartmanının duvarında atlayarak bahçesine girdi. Çocukların düşmemesi amacıyla konan demir lagar kapağını alan şahıs, yine bahçe duvarından atlayarak uzaklaştı.

Bununla da yetinmeyen şahıs yan taraftaki Göktürk apartmanından da uydu anteni ve demir parçaları alarak at arabasına yerleştirdi.

Bir kadının kullandığı at arabası cadde üzerinde ilerleyerek gözlerden kayboldu.

Mavi Kent Erdil apartmanı yöneticisi Mehmet Ünaloğlu, lagarın çalınmasıyla çocukların büyük tehlike atlattığını belirterek, “Üstü açılan gider çukuruna çocuklarımız düşebilirdi. Neyse ki hemen fark edip önlem aldık. Hırsızların bir an evvel yakalanmasını istiyoruz” dedi.

AT ARABASI YASAKLANMIŞTI AMA…

Manisa’da trafikte at arabaları daha önceden yasaklanmasına rağmen sıkı denetim olmaması nedeniyle at arabalarına her yerde rastlamak mümkün. Manisalılar, özellikle at arabalarını hırsızlık amacıyla kullanan bu şahıslara karşı ciddi önlem alınmasını istiyor. Çalınan malzemelerin ise hangi hurdacılara satıldığı merak konusu.