Ahmet ÜNSAL/Manisa

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından düzenlenen ‘Ünilig Atletizm Türkiye Şampiyonası’40 üniversiteden 152 kadın, 266 erkek olmak üzere toplam 418 sporcunun katılımıyla Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Güzelyurt mahallesindeki Atatürk spor kompleksleri Atletizm pistinde sürüyor. 
   
ŞAMPİYONA KIRAN KIRAN MÜCADALE İLE GEÇİYOR. HEDEF ÇİN’DEKİ OLİMPİYATLARA GİDEBİLMEK 

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi,İzmir Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinin sporcuları takım halinde Türkiye şampiyonasındaki kulvarlarda gösterdikleri başarılarıyla farklarını ortaya koymaya devam ediyor.İlk günü yoğun yağmur altında geçiren sporcular ikinci yarı güneşli bir ortamda parkurlardaki mücadelelerine kıran kıran geçirdiler.
  Kadınlarda 400-100 Metre koşuların bitiminde sporcuların bir çoğu da kendilerini pistin dışına atarak baygınlık geçirdi.Baygınlık geçiren kadın sporculara sağlık görevlileri ve onları yarışmaya getiren hocaları müdahale bulundu.Şampiyonada takım halinde birinci olacak ekip Çin’de yapılması öngörülen Üniversite Olimpiyatlarına katılması bekleniyor..
 
MİLLİ ATLET MİZGİN AY’A NAZAR DEĞDİ

Atletizmde elinde 43 Türkiye rekorunu bulunduran son U23 Kadınlar Atletizmde 11,57 ile yeni Türkiye rekoru kıran ve 2017 Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar 11,62 ile 100 metrede altın madalya kazanan Milli atlet Mizgin Ay,Manisa’da yapılan Üniversiteler arası Türkiye Atletizm şampiyonasında katıldığı 100 metre koşusunun sonunda yeniden sakatlığı nüksetmesi üzerine kendisini acılar içerisinde yere bıraktı.
   Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde eğitiminin yanı sıra yüksek lisansını da sürdüren Mizgin Ay, bir süre önce sakatlıktan kurtulduğunu aynı bölgeden sakatlığın yeniden meydana gelmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirtti.
    Mizgin Ay’ın hocası ise milli sporcusunun sakatlığının yeniden gündeme gelmesi üzerine yanına koşarak,
”Ben sana bu yarışlara katılmayalım demiştim.Bu yarışlarının senin için bir kıymeti harbiyesi yoktu ki keşke benim sözümü dinleyip dinlenmene devam etseydin” dedi.
   Çeşitli branşlarda birçok milli sporcunun da‘Ünilig Atletizm Türkiye Şampiyonası’ katılırken 23 yaşındaki Milli atlet Mizgin Ay’ın 2024 Paris Olimpiyatları öncesinden yeniden sakatlanmasına şampiyonayı düzenleyen  Atletizm Federasyonu yetkililerini derinden üzdü.

Manisalı judocu Duygu Dirgen, Türkiye üçüncüsü Manisalı judocu Duygu Dirgen, Türkiye üçüncüsü

Editör: Ali Gözen