İstanbul merkezli “rüşvet” ve “irtikap” iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 13 Mart’ta gözaltına alınan ve 16 Mart’ta tutuklanan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ettiğini duyurdu.

Günel açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Anayasaya, milli iradeye, hukuka, siyasi teamüllere aykırı bir şekilde siyasi saikle, yerel mahkemece verilen ‘mutlak butlan’ kararı ile halk iradesine dayanan kurultaylar iptal edilmiş, eski genel başkan ve yönetim partinin başına atanmıştır. Partim CHP, elbirliği ve işbirliği içinde işgal edilmiştir.”

Baybatur’dan Gölmarmara ve Kırkağaç’ta yatırım turu
Baybatur’dan Gölmarmara ve Kırkağaç’ta yatırım turu
İçeriği Görüntüle

Günel, açıklamasının devamında CHP’nin temel ilkelerinden uzaklaştırıldığını ve mevcut koşullarda parti içinde siyaset yapma imkânı kalmadığını savundu.

Günel şu ifadeleri kullandı:

“CHP'de siyasi faaliyetimi yürütmemin nedeni; partimin Cumhuriyet'in temel ilkeleri olan demokrasi, hukuk devletine olan inancı ve tüzük dahil geleneksel prensipleridir. Pek tabii ki, bu prensiplere sadık temsilcileridir. Geldiğimiz süreçte inandığım tüm bu değerlere aykırı tutum içinde partim dizayn edilmeye, iktidar iddiasından vazgeçmeye zorlanmış, mutlak butlan kararı ile gelen yönetimler de bu dizayn çabalarının işbirlikçisi, ortağı olmuşlardır. Bu işgal sona ermedikçe, baba ocağı diye ifade ettiğimiz CHP'de siyaset yapma olanağı kalmamıştır. Dahası, parti içinde mücadele ederek kaybedilecek zaman da yoktur. Cumhuriyet, demokrasi, hukuk devleti ideali ve mücadelesinin kaybedecek zamanı da yoktur. Tarih doğru yanında durma zamanıdır. Bu nedenle CHP'den istifa ediyorum.”

Günel’in istifasıyla birlikte, tutukluluğu süren Kuşadası Belediye Başkanı’nın CHP ile üyelik bağı sona ermiş oldu.

Kaynak: Haber Merkezi