Manisa'da faaliyet gösteren HSA Enerji'de bazı işçilerin işten çıkarıldığı yönündeki iddialarla ilgili Türk Metal Sendikası eylem yaptı. 

Türk Metal Sendikası Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Ercan Dereli ve işçilerin katıldığı eylemde işverene çağrıda bulunuldu. 
Ercan Dereli'nin açıklaması söyle:

Bugün burada sendika üyesi 12 kardeşimizin, İşten çıkarılmalarını protesto amaçlı  Basın açıklaması düzenlemek için bir araya geldik.

Ekonomik krizin, enflasyonun, gelir eşitsizliğinin, Her geçen gün kendini daha çok hissettirdiği bu dönemde,  HSA Enerji İşyerinde emekçiler ucuz işgücü olarak görülüyor,  Hak ettiklerini alamıyordu.

Bıçak kemiğe dayandığında kardeşlerimiz, Bu olumsuzluklara son vermek, Emeklerinin karşılığını alabilmek, İnsanca yaşam sürebilmek adına,  Sendikamız çatısı altında toplanmaya başladılar. 

Örgütlenmeyi tehdit olarak gören işveren, Üyelerimizin iş güvencelerini hiçe sayarak,  Sendikal örgütlenmenin önüne geçmek için, Sendikalı olan işçileri tespit ederek işten çıkartmıştır.

Sendika üyeliği anayasal bir haktır. Emek mücadelesi kutsal bir mücadeledir.  Sendika bu kutsal mücadele için emekçilerin birlik aracıdır. 

Sendikalı olmak, hakkını aramak suç değildir.  Bu, her çalışanın temel hakkıdır, kanuna uygundur. 

İşyerinde yeni işçi alımı için işe giriş formunda, Sendikalı mısın sendikasız mısın diye soru yönelten, 
Emekçinin sendika üyesi olup olmadığını araştıran, Sendika üyeliklerini tespit ettiği 12 kardeşimizi işten çıkartan, Emekçilerin hakkını gasp eden işveren  Kanunlar önünde suç işlemektedir. 

Özşanal'dan Mesir Fuarı'na özel indirim kampanyası Özşanal'dan Mesir Fuarı'na özel indirim kampanyası

Bu düzen böyle gitmez, bu çark böyle dönmez,  Her işyerinde olduğu gibi HSA Enerjide çarkları döndüren,  İşverenin karlarına kar katan emekçilerdir.

Tüm kamuoyuna duyurumuzdur:  HSA emekçileri yalnız değildir!   Bu işyerinde Sendikamız ile üyelerimiz git gide güçlenmekte, İşverenin usulsüz ve baskıcı uygulamalarına tepki göstermektedir. 

Hakkını savunan emekçilerin. Haksız yere işten çıkarılmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Tüm kamuoyunu ve üyelerimizi bu konuda dayanışmaya ve tepki göstermeye davet ediyoruz. 

HSA Enerji İşverenini bir kez daha uyarıyoruz: İşten çıkarılan üyelerimizin tüm haklarını kazanana kadar
Sürecin takipçisi olacağız.

Değerli emekçiler sessiz kalmayın,  Baskılara tehditlere boyun eğmeyin!  Üye olmaktan çekinen Kardeşlerim sizlere sesleniyorum…  Sizleri sendikalı olmaya, Arkadaşlarınızın mücadelesine destek olmaya davet ediyorum.

Biz buradayız, biz birbirimizin gücüyüz!  Korkmayın yanınızda sendikal mücadeleye 

Her koşulda sahip çıkan Türk Metal Sendikası var.  

Editör: Ali Gözen