İddiaya göre, okulda her sınıftan iki öğrenci kütüphaneye alınarak müfettişler tarafından çeşitli sorular yöneltildi. Öğrencilere “Okulda din dersi işleniyor mu?”, “Din dersinde başka bir ders işleniyor mu?” ve “Derste Cumhurbaşkanına hakaret ediliyor mu?” şeklinde sorular sorulduğu öne sürüldü. Bazı veliler, çocukların kimlik numaralarının alındığını ve imza attırıldığını iddia etti.
Gazeteci Barış Terkoğlu da konuyu köşe yazısında gündeme taşıdı. Terkoğlu’nun aktardığına göre bazı veliler, çocukların ailelerine bilgi verilmeden sorgulanmasına ve imza alınmasına tepki gösterdi.
Velilerden G.B., 9 yaşındaki kızının dersten alınarak kütüphaneye götürüldüğünü, burada iki müfettiş tarafından sorular yöneltildiğini ve kimlik numarasının alınarak imza attırıldığını ileri sürdü. Bir diğer veli S.A. ise her sınıftan iki öğrencinin seçildiğini, kızının da bu öğrenciler arasında yer aldığını belirterek, konuyla ilgili CİMER ve savcılığa başvuracaklarını ifade etti.
Bazı velilerin şikayetçi olmaya hazırlandığı öğrenildi.




