Barbaros Mahalllesi'nde iftar yapan ve sonrasında mitinge dönüşen halk buluşmasında konuşan CHP Yunusemre Belediyesi Başkan Adayı Semih Balaban, "Barbaros’un güzel insanları hepinizin önünde sevgiyle saygıyla eğiliyorum. Bu halk buluşmasını mitinge dönüştürdüğünüz için hepinize sevgiler saygılar sunuyorum. Biz yıllardır Barbaros’a geliriz. Bizim için en değerli yerlerden biri. Bugün gördüğümüz tablo, Barbaros da kararını vermiş. Barbaros da değişim istiyor. O değişimi hep birlikte gerçekleştireceğiz. Burada Barbaros’un sakinlerini, Barbaros’un sahiplerini gördüm. Burada halkın ta kendisini gördüm. Onurlu insanları, onuruyla yaşayan, emeğiyle geçinen güzel insanları gördüm. Özellikle altını çizmek istiyorum. Barbaros yıllardır hizmet alamıyor. Barbaros yıllardır negatif ayrımcılığa uğruyor. 31 Mart‘ta hepsini değiştireceğiz arkadaşlar. Biz bugüne kadar hiç kimseyi ayırt etmedik, bundan sonra da belediye başkanı olduğumuzda hangi partiden olursa olsun herkesin belediye başkanı olacağız, herkesi kucaklayacağız. Barbaros'a özel hizmetlerimiz olacak" dedi. 


"BARBAROS'TA HALKIN DEDİĞİ OLACAK"
Barbaros'un hizmet alamadığını belirten Semih Balaban, "Barbaros’un güzel insanları size sesleniyorum. Yıllardır aynı anlayışa oy verdiniz. Saygı duyuyorum ama o anlayış size hizmet etmedi. bir düğün salonu yok, bir kütüphane yok. Bir taziye evi yok. Barbaros yokları oynuyor. İşte bunun temel nedeni şu: Barbaros halkını çantada keklik görüyorlar. Artık çantada keklik olmayacağız arkadaşlar.

Mutlaka bir düğün salonu ve sosyal tesisleri hep birlikte gerçekleştireceğiz. 7 gün 24 saat açık bir kütüphaneyi kazandıracağız. Taziye evini kazandıracağız. Kanal boyunu en iyi şekilde düzenleyeceğiz. Ferdi Zeyrek başkanım da Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda Barbaros’un altyapı, su, ulaşım sorunu çözülecek, halk ekmek gelecek. Bir asansörlü üst geçit yapmak bizim boynumuzun borcudur. Genel projelerimiz içerisinde kreşleri yapacağız. İlkokul ve ortaokul öğrencilerine her gün ücretsiz öğlen yemeği dağıtacağız. Burada ihtiyaç sahibi 500 ailenin Yunuskart ile temel ihtiyaçlarını sağlayacağız. Yunuskart mahalle bakkallarında geçerli olacak, küçük esnaf da kalkınacak. Yunus Süt Projemiz olacak.  İmar konusunda da Barbaros ne istiyorsa onu gerçekleştireceğiz. Halkın dediği olacak" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel: Manisa'yı ayağa kaldırmanın yolu geçmişte olan biten her şeyi geride bırakmaktır Özgür Özel: Manisa'yı ayağa kaldırmanın yolu geçmişte olan biten her şeyi geride bırakmaktır


AMATÖR SPOR KULÜPLERİ DESTEKLENECEK
Amatör spor kulüplerinin destekleceğini belirten Semih Balaban, "Barbaros Spor Kulübü’nün daha güçlenmesi için tesisler yapacağız.  Kötü alışkanlıklarla, madde bağımlılığıyla belediye olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sporu teşvik edeceğiz, gençlerimizi spora yönlendireceğiz. Sanatı teşvik edeceğiz, gençlerimizi müziğe, tiyatroya yönlendireceğiz. Eğitimi teşvik edeceğiz, gençlerimizi eğitime yönlendireceğiz. İstihdam ofisleri ile gençlerimizin işsiz kalmasını önleyeceğiz. Gençlerimize sahip çıkacağız. Gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak duracak, huzurlu bir yaşam Barbaros’ta da olacak. Barbaros’u Uncubozköy’den farklı kılmayacağız" dedi.

Editör: İclal Çiçek