Tarih belli oldu! YKS'de ek başvuru hakkı Tarih belli oldu! YKS'de ek başvuru hakkı

Öğrencilerin aidiyet ve kültür, hoşgörü duygularının gelişimine katkıda bulunmak, Manisa ilinin tarihini ve kültürünü bilen, doğal zenginliklerine sahip çıkan ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarabilecek öğrenciler yetiştirerek tarihi ve kültürel değerleri tanımak ve tanıtmak amacıyla "Şehrim Benim Evim" projesi 2015 yılından bu yana Manisa genelinde uygulanıyor. 

Proje kapsamında "Şehrim Benim Evim Projesi Bilgi Yarışması Faaliyeti" hazırlandı. Yarışma Manisa genelinde ortaokul 7. sınıflar arasında uygulandı. Yarışma öncelikle okul içinde daha sonra ilçe genelinde yapılarak ilçe birincisi seçildi. 

17 ilçe birincisinin katılımıyla 4 koordinatör ilçede (Salihli, Akhisar, Yunusemre ve Alaşehir) yapılan; 20 asil 10 yedek sorudan oluşan yarı final yarışması sonucunda; Akhisar Ticaret Borsası Altı Eylül Ortaokulu, Kula Fatih Ortaokulu, Şehzadeler Şehitler Ortaokulu ve Salihli Şahin Şen İmam Hatip Ortaokulu finale kaldı.  Şehrim Benim Evim Projesi Bilgi Yarışması İl Finali Hotel Büyük Saruhan Mesir Salonunda yapıldı. 

Yarışma sonucunda Salihli Şahin Şen İmam Hatip Ortaokulu birinci,  Akhisar Ticaret Borsası Altı Eylül Ortaokulu ikinci, Şehzadeler Şehitler Ortaokulu üçüncü ve Kula Fatih Ortaokulu dördüncü oldu.  

Yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Heyecanlı geçen yarışmada Salihli Şahin Şen İmam Hatip Ortaokulu ve Akhisar Ticaret Borsası Altı Eylül Ortaokulu öğrencileri tüm sorulara doğru yanıt verdi. Yedek sorularda birinci ve ikinci okul belirlenirken, yarışmanın ardından düzenlenen ödül töreninde öğrencilere madalyaları, kupaları ve hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Editör: Ali Gözen