Saruhanlı'da liste krizi ile başlayan karşılıklı itirazlar yeni bir boyut kazandı. 

Geçtiğimiz günlerde CHP' nin yaptığı başvuru üzerine Saruhanlı İlçe Seçim Kurulu bazı AK Parti ve MHP'li meclis üyesi adaylarının adaylıklarının düşürülmesine karar vermişti. 

İl Seçim Kuruluna yapılan başvuru üzerine karar değişti. 

Özgür Özel: "İsraf ve tasarruf genelgesi yayınlayacağız" Özgür Özel: "İsraf ve tasarruf genelgesi yayınlayacağız"

MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
Bilindiği üzere 31 Mart 2024 tarihinde Türkiye, Mahalli İdareler seçimlerine gidecektir. Ülkemizin her bir köşesini üretken belediyecilik vizyonu ile tanıştırmak için Cumhur İttifakı Adaylarımızla çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci asrının temellerinin atıldığı bu süreçte, Liderimiz Sn. Devlet BAHÇELİ’nin ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın iradeleri ile kurulan Cumhur İttifakımıza, aziz milletimizin 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gösterdiği teveccüh, hiç şüphesiz önümüzdeki yerel seçimlere de yansıyacaktır. İnanıyoruz ki, Türk ve Türkiye Yüzyılına giden tarihi yolda milletimiz; merkezden yerele tam bir uyumun sağlanması adına Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüm adaylarına görev verecektir. İnançla, azimle, kararlılıkla, “güçlü merkez, güçlü yerel yönetim” anlayışıyla ve bugüne kadar milletimize eksiksiz hizmet etmenin verdiği gururla bir kez daha Cumhur İttifakı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız Cengiz Ergün'e ve 17 ilçemizde de Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Adaylarımız için oylarınıza talip olduğumuzu belirtmek isterim. Bu doğrultuda dinlenmeksizin çalışmalarımıza devam ederken bazı siyasi partilerce üretken belediyecilik ve gerçek belediyecilik anlayışının engellenmesi söz konusudur.

Kamuoyunun da malumu olduğu üzere geçtiğimiz günlerde Saruhanlı İlçemizde bazı hadiseler yaşanmıştır. Sözde milletimize hizmet etme gayesiyle yola çıkarak, terör iltisaklı partilerle DEM’lenip meclis üyesi adaylıkları için liste pazarlığına oturanlar, belediye başkanı adaylığının müracaatını bile saatinde yetiştiremeyerek; belediye başkanı adayı gösterememişlerdir. Hal böyle iken bu sorumsuzlar, hileli yollara başvurup kendi adaylarını başka partilere pazarlayacak kadar acizdir. Mağdur edebiyatı yaparak buradan da istediği sonucu elde edemeyen siyasetin utanç vesikaları, kendi beceriksizliklerini halı altına süpürmek amacıyla; 5’i Partimizden, 3’ü de Ak Parti’den olmak üzere 8 belediye meclis üyesi adayımız hakkında itirazlarda bulunmuştur. Gelen itirazlar nedeniyle Saruhanlı İlçe Seçim Kurulu toplanarak; ilgili meclis üyesi adaylarımız için Manisa İli Saruhanlı İlçesi seçim çevresinden belediye meclis üyesi adayı olamayacaklarına karar vermişti. Ancak Cumhur İttifakımızın değerli hukukçuları, Saruhanlı İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği karara karşı Manisa İl Seçim Kurulu’na itiraz ettiler. İtirazlarımız üzerine Manisa İl Seçim Kurulu toplanarak; ilgili 8 belediye meclis üyesi adayımız hakkında Manisa İli Saruhanlı İlçesi seçim çevresinden belediye meclis üyesi adaylıklarının kabulüne karar vermiştir. İl Seçim Kurulu’nun vermiş olduğu hükmün Saruhanlılı hemşerilerimize ve Manisamıza hayırlı olmasını diliyor; hak, hukuk, adalet çığırtkanlığı yapanların resmi makamlarca verilen kararı saygıyla karşılayacaklarına inanıyorum.

Çeşitli tezviratlarla ve ayak oyunlarıyla ülkemizin Türkiye Yüzyılına doğru kutlu yürüyüşüne mani olmaya çalışanlar ne yaparlarsa yapsın, milletimizin Cumhur İttifakına olan inancını sarsamayacak, güçlü ses ve irademizin karşısında duramayacaklar. Büyük Türk Milleti oynanan oyunların farkındadır ve bu gafillere de gereken cevabı sandıkta verecektir.

Editör: İclal Çiçek