İslam’ın beş temel esasından birisi olan oruç ibadeti 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında gerçekleştirilir. Oruç tutan Manisalılar saat kaçta sahura kalkacaklarını ve ne zaman iftar yapacaklarını sorgulamaktadır. Sahur vakti sabah güneşi doğmadan biter. İftar saati ise güneşin batışından sonra başlar.

Ramazan sayfası (Yirmi ikinci gün) Manisa’da bugün iftar saat kaçta? Ramazan sayfası (Yirmi ikinci gün) Manisa’da bugün iftar saat kaçta?

Manisa’da Oruç Saat Kaçta Açılacak?

16 Mart 2024 Cumartesi günü saat 19.25’te okunacak olan akşam ezanı ile birlikte Manisa'da iftar vakti başlayacak ve 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının altıncı gün oruçları açılacak.

Ramazan’ın yedinci gününde Manisa’da sahur vakti saat kaçta?

Ramazan’ın yedinci gününde (17 Mart 2024) Manisa’da sahur vakti ise saat 05.50’da.

Altıncı gün duası

 'Allahumme la tehzulnî fîhi li-tearruzi ma´siyetik, velâ tazribnî bi-siyâti negimetik, ve zehzihnî fîhi min mûcibâti sehatike, bi-mennike ve eyâdîke, ya muntehâ rağbet´ir-râğibîn.'

Anlamı: Allah´ım! Sana karşı işlediğim günahtan ötürü bu günde beni yalnız bırakma; azap kırbacınla beni cezalandırma; bu günde gazabına vesile olacak şeylerden beni uzaklaştır; -sonsuz- lütfün ve nimetlerin hakkına, ey şevkli insanların en büyük arzusu!

Editör: İclal Çiçek