CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile CHP listelerinden Meclis'e giren eski Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ arasında liste polemiği yaşandı.

Seçim sürecinde CHP'nin diğer muhalefet partilerine 39 vekil verme stratejisini eleştiren Özel, Özdağ'ın vekilliğini örnek gösterdi. Özdağ ise Özel'in anlattıklarına itiraz ederek kendisine 'Esnaf Kefalet Bakanlığı'nın teklif edildiğini söyledi.

'TİCARET, ESNAF VE KEFALET BAKANLIĞI KURUYORUZ...'

Artı TV yayınına katılan Özdağ, Özel'in kendisine "Partimizin bazı kesimlerinin size karşı tepkisi var" dediğini anlattı.

Seçimlerde CHP'nin Muğla listesinde dördüncü sıradan aday gösterilen Özdağ, Özel'in "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde, Ticaret, Esnaf ve Kefalet Bakanlığı kuruyoruz. Bu bakanlığı ikiye bölelim ve burada siz bakan olun" dediğini ileri sürdü.

Böyle bir kararın Altılı Masa'daki altı lider tarafından alınması gerektiğini belirten Özdağ, "Bu daldaki kuş, milletvekilliği eldeki kuş" diye konuştu. Özdağ Özel'e, "Burada ben milletvekilliğinden başka bir şey düşünmüyorum. Hatta siz bana rezerv koyarsanız ben de bağımsız girerim" dediğini söyledi. "Böyle bir senaryoda bütün Türkiye'nin bunu konuşacağını ve ittifakın zarar göreceğini" anlattığını belirten Özdağ, sonrasında Özel'in kendisine Manisa'da beşinci sırayı önerdiğini aktardı.

Ne olmuştu?

Özgür Özel'den emekli maaşı çıkışı: "Türkiye’deki 272 Euro’luk emekli maaşının Almanca'ya tercümesi yok" Özgür Özel'den emekli maaşı çıkışı: "Türkiye’deki 272 Euro’luk emekli maaşının Almanca'ya tercümesi yok"

Özgür Özel, 39 milletvekili eleştirisinde, "Bu ittifakın getirici etkisi yerine götürücü etkileri de oldu", "Giden cepten gitti" gibi sözler kullandı. Özel, seçimden önce listelerin belirlenmesinden bir gün önceki cuma, Özdağ ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Kılıçdaroğlu'nun kendisini "Sayın Davutoğlu Manisa'da Özdağ'ı göstermek istiyor" diye yönlendirdiğini ima eden Özel, Özdağ'ın eski AK Parti Manisa milletvekili olduğunu, 1980 darbesi öncesinde eski ülkücülerden ve AK Parti'nin ülkücü kanadından gelen bir isim olarak "Manisa'da bir yaşanmışlığı" bulunduğunu söyledi.

Özdağ'ın buna rağmen CHP listelerinin üst sıralarından aday gösterilmek istediğini söyleyen Özel, kendi anlatımına göre bu görüşmede, Özdağ'a "Biz zaten dört çıkarıyoruz" diyerek beşinci sırada yer almasını önerdi. Özdağ'ın ise "Siz grup başkan vekili olmasanız liste başı isterim" diyerek buna itiraz ettiğini söyledi. Özel, Manisa'da böyle bir stratejinin CHP açısından doğru olmadığına dair görüşünü Kemal Kılıçdaroğlu'na da aktardığını anlattı; "Seçilecek sıralar verilmiş hep" eleştirisi getirdi. 

Editör: Ali Gözen