Ne oldu? Maç bitti, arabaya bindim. İlk soru ‘Ne oldu?’ Manisa’dan İzmir’e hareket ettim. Yeniasır TV’deki programıma gittim. Bir yıl boyunca stüdyo arkadaşlarımın takıldığı, Manisaspor’un en az 45 dakika konuşulduğu programıma yetişmeye çalıştım. Sevgi

Ne oldu?

Maç bitti, arabaya bindim. İlk soru ‘Ne oldu?’

Manisa’dan İzmir’e hareket ettim. Yeniasır TV’deki programıma gittim. Bir yıl boyunca stüdyo arkadaşlarımın takıldığı, Manisaspor’un en az 45 dakika konuşulduğu programıma yetişmeye çalıştım. Sevgili dostum, programımızın moderatör ü Barış kardeşimin ilk sorusu ‘Ne oldu?’

Yani herkes merak ediyor. Ligin en az yenilgisi olan, kalesinde en az golü gören takıma ‘Ne olduğuna’ Süper lige bu kadar yaklaşmışken, play-off’un da nasıl tehlikeye girdiğine…

Şu futbol denen olay hayatın ta kendisidir. İşlerin iyi giderse herkes yanındadır. Kötü oynayıp, kazandığında bile sıkıntı yoktur. Ama ne zaman kaybetmeye başlarsın, sorunlar başlar. Yanında olanlar homurdanmaya başlar. Tribünlerde aslansın diyenler,  üzerine gelmeye başlar.

İşte bu anlarda iyi bir lidersen, ya da lider ruhuna sahipsen, bu dönemi  sabırla aşarsın. Önce, sinirlerine hakim olursun. Sonra nerede hata yaptığını sorgularsın. Paniğe kapılmadan, hatalarını düzelterek, takımın motivasyonunu sağlayarak sıkıntıları çözersin.

Şimdi ligin bitimine bir hafta kalmış. Takım bitse de gitsek haline bürünmüş. Ne hava kalmış, ne inanç kalmış, ne de öz güven kalmış.

Peki ne olmuş? Neden olmuş?

Herkes bunları merak ediyor. Ben de merak ediyorum doğrusu. Para desen, zaten başlarken de yoktu. Seyirci desen, zaten hiç olmadı.

Peki ne oldu?

Anlamak mümkün değil.,

Erciyes maçına bakıyorsun. Kazanmak zorunda olan sen değil, sanki rakip. Gerçi onlarında kazanmaya niyeti yok ya… Ama senin takımının oynamaya niyeti olmayınca, adamlarda bari biraz biz oynayalım dediler. İki tane atıp, kötü gidişlerine son verdiler. Bakmayın Erciyes’in şampiyon  olduğuna iki hafta  da sıfır çekip, üç hafta kala şampiyon olarak tarihe geçtiler.

Bu saatten sonra ‘Ne oldu?’ sorusunun yerine ‘Ne olacak’ denmeli.

Sevgili hocam, matematik hesapları play-off için hala şans var diyor. Görünen köy ise umut vermiyor. Yapılacak bir şey var. O da görüntüyü düzeltmek. Görüntü düzelir mi?  8 haftaya baktığında çok zor. Ama aradaki Rize maçını düşünürsen ‘Neden olmasın’ dersin. Bu yüzden Adana maçına, Rize maçına hazırlandığın gibi hazırlanmalısın.  O motivasyonu zorda olsa sağlamalısın. Bana kızsan da, sol kanattaki ısrarından dönmelisin. İki sol bekin varken, o mevkide körelttiğin cevherin hücumda  vereceği katkıyı görmelisin.

Belki de neden böyle her şey üstüme üstüme geliyor diye de düşünebilirsin. Böyle de düşünüyorsan, iki yıldır aynı stüdyoyu paylaştığım sevgili Bülent Buda ağabeyimden bir duvar yazısı alıntısı yaparak yazıyı noktalayayım, ‘Her şey üstüme üstüme geliyor diyorsan, ters yöne girmişsindir.’