HABER: AHMET ÜNSAL 

Geçtiğimiz günlerde CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal ve yönetiminin istifasıyla ilgili konuşan Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, yönetime baskı uygulandığı iddialarını yalanladı. 

GENEL BAŞKAN NAZLIAKA: “MOBBİNG İDDİASI DOĞRU DEĞİL”

Basın mensuplarının sorusu üzerine konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Bizler tuğla üzerine tuğla koyarak siyaset yapıyoruz. Bizden önce emek verenlere teşekkür etmek boynumuzun borcudur. Her ne kadar istifa etmiş olurlarsa olsunlar, İl Kadın Kolları eski başkanımız ve yönetimine teşekkür ediyorum. İlksen başkanımız liyakate ve eşitliğe önem veren, kadınların haklarını savunan bir başkan. Bizler ‘kadınlar kadınların yurdudur’ diyoruz ve dayanışmadan bir adım geri atmıyoruz, atmayacağız. Mobbing iddiası doğru değil. Belki yanlış anlaşılmalar yaşanmış olabilir ama tüm bunları geride bırakarak birbirimizden güç alıp yürüyüşümüze devam edeceğiz” dedi.

MGK toplantısı sonrası 9 maddelik bildiri MGK toplantısı sonrası 9 maddelik bildiri

İL BAŞKANI ÖZALPER: “KIRMADAN ÜZMEDEN BAYRAK DEĞİŞİMİ YAPACAĞIZ”

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper de konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı, “İl Kadın Kolları Başkanımız seçimler öncesinde istifa etmeyi düşünüyordu, bu konuyu kendisiyle uzun bir süre değerlendirdik. Biz güzel bir çalışma dönemi geçirdik. Seçimlerden önce istifa etmeyi düşündüğü bir süreçte kendisine kararını eğer hala isterse seçimden sonra uygulamasını istediğimizi dile getirdim. Bu süreçte kendisine görevi bırakmaması konusunda destek oldum. Eğer kararında kesinse, kongrede aday olmaması ve seçimle gelenin seçimle gitmesinin daha doğru olduğunu söyledim. Şadiye başkanımız 4-4,5 yıl gibi bir görev süresince çalıştı ve mental olarak yoruldu. Ben bu konuda büyük bir haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Biz kimseyi kırmadan üzmeden bayrak değişimi yapacağız. Şadiye başkanımızın da bu konuda bir açıklama yapmasını isterdim ama yoğun bir dönemden geçtiğini düşünüyorum. Biz bazı konularda yanlış da yapabiliriz, eleştiriye de açığız ancak doğruluğu olmayan haberlerin yayınlanması beni incitti. Bundan sonra İl Kadın Kolları Başkanlığımıza en kısa sürede atama yapacak ve kadın dayanışmasını büyütmek için çalışacağız”

Editör: İclal Çiçek