Küçük konutu 2007 yılında Manisa’da gündeme getirdiğimizde bize inananların sayısı çok azdı. 1987 yılında Yeni Manisa Projesini gündeme getirdiğimde de öyle olmuştu. “Kim gider oralara” demişlerdi. Oralar dedikleri yerler şimdi Güzelyurt Mahallesinin bul

Küçük konutu 2007 yılında Manisa’da gündeme getirdiğimizde bize inananların sayısı çok azdı.

1987 yılında Yeni Manisa Projesini gündeme getirdiğimde de öyle olmuştu. “Kim gider oralara” demişlerdi. Oralar dedikleri yerler şimdi Güzelyurt Mahallesinin bulunduğu alandı.

Şimdi Yeni Manisa Projesi gibi Küçük Konutunda ilgi gördüğünü görüyorum. Ancak “haklı çıktın” diyenlerin sayısı çok az. Toplum nedense haklı çıkanları sevmiyor. Sevmek bir yana içten içe kızıyor bile. Herkes af ediliyor ama aslı çıkanlar asla af edilmiyor.

Neyse bugün konum, haklı ya da haksız çıkmayı tartışmak değil. Konum sadece küçük konutla ilgili düşüncelerimi paylaşmak sizinle.

Değişim her alanda sürüyor. Anlayışlar değişiyor. Yaşam biçimleri değişiyor. Değişmeyen tek şey değişimin sürdüğü, değişim sürüyor. Aileler küçülüyor. Küçülen ailelerle birlikte evlerde küçülüyor. İnsanlar, evlerde kapanıp kalmıyor. İnsanlar alışveriş merkezlerine koşuyor.

2007 yılında “Küçük konut büyük rahatlık” diyerek temellerini attığımız 1+1 konutlarda 2009 yılından bu yana oturuyoruz. Küçük konutların değerleri ve kiraları sürekli yükseliyor. Fiyatları da büyük daireler kadar neredeyse.

Küçük konutlara taşınanlar, büyük rahatlık yaşamaya başladıklarını dillendiriyorlar sürekli olarak. Evlerini yazın soğutmanın, kışın ısıtmanın ve temizliğin kolay kolaylaştığını söylüyorlar.

Bence gelecekte, insanların büyük çoğunluğu yaşamlarını küçük konutlarda sürdürecek.  

Toplumun ihtiyaçlarını ve gelişmeyi dikkate alarak, farklı bir proje ürettiğinizdebaşta olmasa bile, sonradan ilgi artıyor. Manisa’da satılmayı bekleyen birçok konut varken, 1+1 konutlar için ortak sayısının kısa sürede tamamlanması projenin ilgi gördüğünün somut kanıtı oldu bizim için.

Baktık, talepler devam ediyor yeni iki kooperatif daha kurduk. Ortak kayıtlarımız devam ediyor. Şimdi kendimizi daha iyi anlatabiliyoruz. Çünkü yapmak istediğimizin yapılmışını gösterebiliyoruz. 1+1 dairelerimizi, İkinci TOKİ konutlarının güneyindeki alanda görebilirsiniz. Yolunuz Olimpik Yüzme Havuzu tarafına düştüğünde, inşaatımızı görmemeniz mümkün değil. Farklı mimari yapısı ve büyüklüğü ve üzerindeki Hitit Güneş Kursu ile dikkatinizi çekecektir. Yaptığımız binanın bir başka örneği yok şu anda Manisa’da.

Hızlı sanayileşme ve hızlı kentleşme, yeni yaşam ve konut biçimlerini gündeme getirdi. İnsanlar, aile yapısının giderek küçüldüğünü, büyük kentlerde ve büyük konutlarda yalnızlıklarının da büyüdüğünü görüyorlar. Büyük evin derdi de büyük oluyor. Isıtamıyorsunuz, soğutamıyorsunuz. Bakımı ve temizliği sorun oluyor. Büyük konutlarda yaşanan sorunlar küçük konutlarda yaşanmıyor. O nedenle, Küçük Konut. Büyük rahatlık diyoruz. Küçük konutu geleceğin konutu olarak görüyoruz. Küçük Konut ucuz olduğu için değil, rahat olduğu için gündeme geldi. Tüm gelişmiş ve sanayileşmiş ülkelerde böyle oldu.

Manisa’da üreteceğimiz küçük konutlara, gösterilen ilginin artarak süreceğini düşünüyorum.
İstanbul’da, İzmir’de yapımına başlanılan konutlar içinde önce küçük konutlar satıldığını biliyoruz.  . İleri görenler, rahatını düşünenler bir değil birkaç konuta birden yazıldılar. İzmir’de 170 milyar liraya satılan konutları biz Manisa’da 50-55 bin liraya üretebileceğimizi söyledik ve başardık.

 

Bu konuyu neden defalarca konuşup yazıyorum biliyor musunuz? Yarın, konutlar yapıldığında birçok dostum, “haberimiz olmadı” demesin diye yazıyorum.

Yeni 1+1 ‘ler için ortak kayıtlarımız devam ediyor. Gelin görüşelim. Birlikte yeni bir yaşam alanı yaratalım. Bahçede otururken su sesi, kuş sesi duyabilelim. Gelin birlikte geleceğin konutlarını üretelim. Konutlarımız küçük ama sosyal donatılarımız büyük oluyor.

Küçük konutlar büyük pirim yapıyor ve daha da yapacak. Benden duyurması. Küçük konutta yaşamak isteyende gelsin. Yatırım yapmak isteyende.

Yeni Manisa’da birçok ilke imza attık. Şimdi yaptığımız küçük konutlarda Manisa’da bir ilktir. Uzun sözün kısası, gelin görün kararınızı ondan sonra verin…

Konut küçük ama sosyal donatılar ve ortak alanlar büyük…

Geleceğe ilişkin umutlarını büyütmek isteyenler küçük konuta gelsin…