Manisa’nın Yunusemre ilçesi Muradiye Mahallesi’nde bulunan 55 dairelik Hümeyra Konutları’nda oturan ev sahipleri, 2022 yılının Ekim ayında sitelerime elektrik bağlanması için başvuru yaptı.

Geçen neredeyse 1 yıllık sürenin ardından herhangi bir işlem yapılmadığı ve evlere elektrik bağlanmadığı iddia iddia ediliyor. 

İYİ Partili Akan, mağdur ev sahiplerinin taleplerini dinledi.

“SORUNU ÇÖZMEZLERSE YETKİLİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Dualı Mesir macunları saçılmaya hazır Dualı Mesir macunları saçılmaya hazır

Başkan Akan, “Depremden kaçıp Manisa’ya gelen Sami isimli bir kardeşimiz de mağdur vatandaşlarımız arasında. Bu evlere neredeyse 1 yıldır elektrik bağlanmıyor. Gediz Elektrik burada vatandaşlara elektrik altyapısı olmadığını söylüyormuş. 2023 yılında bu rezilliğin hiçbir açıklaması yoktur. GDZ Elektrik’in işini yapmadığı, her geçen gün artan örneklerle bir kez daha kanıtlanmıştır. Bu sorun bir an önce çözülmezse yetkililer hakkında görevlerini yerine getirmediklerinden dolayı suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

“EV SAHİPLERİ KİRADA OTURMAK ZORUNDA KALIYOR”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “İnsanlar yaşanan bu ekonomik krizde her şeyinden keserek bir ev satın almış ve şu anda bu evlerine giremiyorlar. Kirada oturuyorlar. Bu 21'inci yüzyıl Türkiye'sine yakışmayan bir manzaradır. Tam 1 yıl önce başvurulmuş ve 14 ay içinde yapılacağı söylenmesine karşın halen daha bir çalışma bile başlamamış. İlgili kurumlara sesleniyoruz. Vatandaşlarımızın yaşadığı bu soruna bir an önce çözüm bulunsun”

Editör: Ali Gözen