MANİSA (İHA) -
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, beraberindeki Başkan Yardımcıları Atilla Efendioğlu, Bilal Demir, Ahmet Songüler ve teknik ekiplerle birlikte açılış hazırlıkları devam eden Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi projesindeki çalışmaları inceledi. Millet Kütüphanesi, Gençlik Merkezi ve Toplantı Salonu gibi birimlerin yer aldığı binayı dolaşan ve hazırlıkların nasıl gittiği konusunda bilgi alan Başkan Çelik, gördüğü eksikliklerin giderilmesi için de talimatlarını verdi.

Projenin kasım ayının başında açılışının yapılacağını ifade eden Başkan Çelik şu bilgileri verdi: "Şu an da eski Gençlik Merkezimizi buraya taşıdık ve Gençlik Merkezimiz faaliyete geçti. Öğrencilerimiz buradaki sınıflarda ders görmeye başladı. Kütüphane kısmında ise son rötuşlar yapılıyor. Necip Fazıl Kısakürek Toplantı Salonumuzda hazırlıklar tamamlanıyor. Bir taraftan temizlik çalışmaları diğer taraftan tefrişat çalışmaları devam ediyor. Burada öğrencilerimizin okulların açık olduğu dönemde 24 saat gelip etüt yapabilecekleri, ders çalışıp kitap okuyabilecekleri, belli saatlerde de ücretsiz çay ve çorba ikramlarının yapılacağı bir kütüphanemiz var. İkinci olarak içerisinde robotik kodlama, matematik, yazarlık ve müzik atölyeleri ile sınıfların olduğu Gençlik Merkezimiz var ki burası faaliyetlerine başladı. Gençlik Merkezimizin ismi Mehmet Akif Ersoy olarak meclisimizde kabul edildi. Kütüphanemizin ismi 15 Temmuz şehidimiz Pof. Dr. İlhan Varank, toplantı salonumuzun da ismi Necip Fazıl Kısakürek oldu. Burası da yazar buluşmaları, eğitim çalışmaları, hoş sohbetler, STK etkinlikleri için kullanılacak. Bu üç projeyi Kasım ayının başında açılış yaparak başta gençlerimiz öğrencilerimiz olmak üzere halkımızın hizmetine sunmuş olacağız"

Milli Eğitim Bakanlığı paylaştı... İşte yeni müfredat Milli Eğitim Bakanlığı paylaştı... İşte yeni müfredat



Şehrin tam merkezinde
Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi'nin eski adliye lojmanları olarak bilinen alanda, Kültür Sitesi'nin arka tarafında yapıldığını hatırlatan Başkan Çelik, "1453 metrekarelik bir alan. Burayı biz Milli Emlak'tan tahsis aldık. Esas itibariyle biz burayı ilk önce katlı otopark yapmak istedik. Ancak tarihi yapıya cephesi olduğu için Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun belirlediği çekme mesafeleri otopark yapılmasını mümkün kılmadı. Bunun üzerine projelerimiz arasında yer alan Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezimizi buraya yaptık. Şehrin tam merkezinde, yürüme mesafesinde olduğu için istifade edenler bölgeye ek bir otopark sorunu da getirmeyecek. Mimarisi, tefrişatı, fonksiyonlarıyla ilçemiz için son derece önemli olduğuna inandığımız bu projeyi şehrimize kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz. Hayırlı olsun." dedi.

Editör: Ali Gözen