MANİSA (İHA) -
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (MCBÜSEM) bünyesinde kurulan Bilgisayar Laboratuvarı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

MCBÜSEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cenk Yoldaş, laboratuvar açılışında yaptığı konuşmada, merkezin değişen dünya şartlarına uyum sağlayacak veri temelli ve uygulamaya dönük çalışma ortamları oluşturmayı hedeflediğini belirtti. Dr. Yoldaş, uygulama ağırlıklı eğitimlere verdikleri önemi vurgulayarak, açılışı yapılan laboratuvarın bu yaklaşımın somut bir örneği olduğunu söyledi.

YKS başvurularında bugün son gün
YKS başvurularında bugün son gün
İçeriği Görüntüle

Laboratuvarın eş zamanlı olarak 33 katılımcıya eğitim verebilecek donanıma sahip olduğunu belirten Dr. Cenk Yoldaş, yüksek teknolojiye sahip bilgisayarlarla donatılan merkezin özellikle uygulamalı ve kişisel gelişim eğitimlerinde önemli katkılar sunacağını ifade etti. Laboratuvarın yalnızca üniversite öğrencilerine değil; kamu kurumları, özel sektör, organize sanayi bölgeleri, yerel yönetimler ve toplumun farklı kesimlerine yönelik eğitimlerde de kullanılacağını dile getirdi.
Sürekli Eğitim Merkezinin 2025 yılı itibarıyla 40’ın üzerinde paydaş ile iş birliği protokolü imzaladığını aktaran Müdür Dr. Öğr. Üyesi Cenk Yoldaş, 2023 yılında 273 katılımcı ile başlayan eğitim faaliyetlerinin 2025 yılında 3.500’ün üzerine çıktığını belirtti. Laboratuvarın öz kaynaklarla oluşturulduğunu vurgulayan Dr. Yoldaş, bu yönüyle üniversitenin üretkenliğini ve sürdürülebilirliğini destekleyen önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, üniversite olarak dijital dönüşüm ve uygulamalı eğitim altyapısını güçlendirmeye büyük önem verdiklerini belirtti. Rektör Kibar, konuşmasında, "Merkezimizin gerçekleştirdiği eğitimler ve ulaştığı katılımcı sayıları elbette önemlidir; ancak asıl değerli olan, bu çalışmaların şehirle kurduğumuz güçlü bağın somut bir göstergesi olmasıdır. Manisa’daki sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileriyle Sürekli Eğitim Merkezimiz aracılığıyla geliştirdiğimiz iş birlikleri, üniversite-şehir bütünleşmesinin en güzel örneklerinden biridir" dedi.

Üniversite-sanayi iş birliği ve toplumsal katkı misyonunu Sürekli Eğitim Merkezi aracılığıyla etkin bir şekilde hayata geçirdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, "Gerçekleştirilen tüm eğitimlerde üniversitemizin kıymetli akademisyenlerinin büyük emeği ve katkısı bulunmaktadır. Bu vesileyle başta merkez müdürümüz olmak üzere müdür yardımcılarımıza, idari personelimize ve katkı sunan tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların artarak devam etmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Açılışı yapılan laboratuvarın üniversitenin öz kaynakları ve döner sermaye gelirleriyle hayata geçirilen önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Kibar, laboratuvarın tüm fakülte ve meslek yüksekokullarının kullanımına açık olduğunu ve eğitim programlarının dışında kalan zamanlarda akademik ve idari personel ile öğrencilerin hizmetinde olacağını ifade etti.

Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasının önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, bu anlayışla hayata geçirilen laboratuvarın eğitim-öğretim altyapısına önemli katkılar sağlayacağını ve modern eğitim ihtiyaçlarına güçlü bir yanıt vereceğini dile getirdi. Benzer yatırımların üniversitenin farklı birimlerinde de artırılmasının planlandığını sözlerine ekledi.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi D Blok 2. katta yer alan laboratuvarın açılış törenine; Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Çetin, Prof. Dr. Kadir Ay ve Prof. Dr. Oktay Üçer, Genel Sekreter Erhan Doğan, MCBÜSEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cenk Yoldaş, Manisa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanı Fatma Bozan, Manisa Kızılay İl Başkanı Öner Gürsel, Muradiye Organize Sanayii Bölgesi Bölge Müdürü İlker Özdemir, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.