Haber: Ahmet ÜNSAL

Deprem bölgesi Hatay’da görev yapmak üzere görevlendirilen ancak İzmir’den direk uçakla göndermek yerine 8 Saatlik İstanbul yolunu karadan gitmeleri resmi yazı ile onaylanan 7’si doktor 12 sağlık çalışanının içerisinde olduğu münibüs Yalova’da tır’ın arkadan çarpmasıyla metrelerce sürüklendi.

Deprem bölgesindeki hastanelerde deprem zedelere şifa dağıtmak için Hatay’a ulaşmadan gözlerini Yalova devlet hastanesinde açtılar. 12 sağlık çalışanın tedavileri sürüyor.
Doktorların ağırlıkta olduğu 12 sağlıkçının trafik kazası geçirdiğini öğrenen meslektaşları ise görevlendirmeyi yapan başta Manisa Valiliği,İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığından açıklama bekliyor.

İŞTE SAĞLIK ÇALIŞANLARIN SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN TEPKİSİ

Deprem bölgesine İzmir’den kalkan direk uçak yerine Manisa Sağlık Müdürlüğünce hazırlanan Manisa Vali yardımcısı Mustafa Özkaynak’ın uygun görüşleri ile Vali vekili Ahmet Yılmaz oluru ile tek şoförlü araçla karayolu ile İstanbul’a yola çıkartılan doktor ve sağlık çalışanların geçirdiği kaza ile ilgili sağlık çalışanları sosyal medya hesapları üzerinden büyük tepki gösterdi.

O tepki paylaşımlarından ise şu satırlara yer verilerek;

Manisalılar şemsiyelerinizi hazırlayın! Yağmur geliyor Manisalılar şemsiyelerinizi hazırlayın! Yağmur geliyor

“Tahsis edilen “Manisa'dan Hatay deprem bölgesine 28/04/2023 tarihinde görevlendirilmeleri planlanan 3’ü Acil Tıp Uzmanı ve 4’ü Tabip olmak üzere 12 sağlık personeli, Hatay iline intikal edecekleri TK2266 sefer nolu, 28/04/2023 saat 10:35 İstanbul - Hatay uçağına transferlerinin sağlanması amacıyla şoför M.Ç yönetimindeki 45 AES 902 plakalı minibüs ile İstanbul Havalimanına intikal etmek üzere Manisa’dan 471 km / 7 saatlik yola tek şoför ile 28 Nisan tarihinde saat 02:00 de yola çıkarılmıştır.   İstanbul İzmir Otoyolu Laledere Viyadüğü mevkiinde saat 05:30 sularında araç tekerleklerinden ses gelmesi üzerine şoför, aracı emniyet şeridine çektikten sonra saat 06:15 sıralarında arkadan gelen bir kamyonun, hekimler ve sağlık personelleri taşıyan minibüse arkadan çarpması üzerine yolcular, minibüs ve yol bariyeri arasında sıkışmıştır.İki genç doktor hanım orta yaralı olup diğer sağlık personelleri hafif yara almıştır. Tedavileri Yalova Devlet Hastanesi’nde tamamlanarak taburcu.

Havalimanından Adana Havalimanına nakilleri yapılabilmesi mümkün olduğu halde güvenli bir araç olmadan karayolu ile Manisa’dan İstanbul’a neden nakil edilmiş olduklarını da ayrıca yetkililere sorulması gerektiğini ifade etmek istiyorum.
Manisa'dan deprem bölgesine görevlendirilenlerin transferlerini sağlayan araca, Laledere Viyadüğü mevkiinde bir kamyonun çarpması üzerine yolcular, minibüs ve yol bariyeri arasında sıkıştı!” diyerek Sağlık Bakanlığı,Manisa Valiliği ve Sağlık İl Müdürlüğünün konuya açıklık getirmesi istendi…

Editör: Ali Gözen