Derneğin kurucu başkanı Caner Gürdil, Başkanvekili Adil Dinç, Başkan Yardımcıları Şerafettin Işık ve Faik Kav görev yapıyor. 

EGEMDER Kurucu Başkanı Caner Gürdil, tanıtım toplantısına katılan herkese teşekkür etti. Gürdil, emlak sektörünün lokomotif bir sektör olduğunu vurgulayarak, “Gayrimenkul sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotifi niteliğinde olan sektörlerden biridir. Barınmadan, gelire, yatırımdan itibara, hangi amaçla olursa olsun insan hayatının en önemli unsurudur. Geleceğe güvenle bakmanın garantisi, para ve sermaye piyasası gibi de bir yatırım aracıdır. Değişen ve gün geçtikçe gelişen gayrimenkul sektöründe tüm dünyada olduğu gibi şehrimizde de öncü olacak kuruluşlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kuruluşlar, mesleğini profesyonelce yapmak isteyen gayrimenkul danışmanları için rehberlik yapmalı, onları bir çatı kuruluş olarak korumalı ve ileriye taşımalıdır. 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde yaptığız çalışmalar neticesinde 8 Eylül 2023 tarihinde EGEMDER emlak sektörünün gelişmesine ve büyümesine öncülük etmek üzere kuruluşunu tamamlamıştır” dedi. 

Mesleğe değer katmak ve gelişmesine destek olmak içinz herkesi EGEMDER’e katılmaya davekt eden Gürdil, “EGEMDER'in amacı, Meslektaşlarının birlik ve beraberliğini sağlamak, üyelerine eğitim, teknoloji, hukuk ve sinerjik işbirliği olanakları ile katma değer sağlamayı hedeflemektedir. Tüm meslektaşları aynı çatı altında toplayarak, ortak akılla sektörün sorunlarına çözümler üretmek, ortak menfaatlerini geliştirmek ve gayrimenkul danışmanlığını, şehrimizin ve ülkemizi en saygın mesleklerinde biri haline getirmektir.  EGEMDER kurum ve kuruluşlar tarafından da sektörümüzü ilgilendiren birçok etkinlik, panel ve organizasyonlar yapmayı hedeflemektedir. Komitelerimiz ile üyelerimizin görüş ve önerilerini içeren raporlarlar, bültenler ve paylaşımlar en etkin ve verimli şekilde ilgili kurum ve kuruluşlara iletmek üzere çalışmalar yapılacaktır. Geçmişe hesap sormak yerine geleceğe yön vermek, daha hızlı ve daha kararlı yürümek için buradayız.” sloganı ile birlikte çalışarak mesleğimize hak ettiği değeri en kısa sürede kazandıracağımıza sizler gibi bizde yürekten inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, mesleğinizin önde gelen profesyonelleri arasında yer almak, mesleğinize değer katmak ve sektörümüzün gelişmesine katkı sunmak istiyorsanız; sizleri de EGEMDER'e katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu. 

Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Manisa’da emlak sektörünün çok önemli bir boyutta olduğunu vurguladı. Demir, imar planlarının yapılmamasından kaynaklı yapı stokunda ciddi sorunlarla karşılaşıldığını açıkladı. Belli dönemlerde imar planlarının yapıldığını ancak bazen siyasi bazen başka nedenlerden dolayı halktan destek göremediği için imar planlarının bugüne kadar kaldığını vurguladı. Demir, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi’nin destekleriyle 1/5000 ve 1/1000’lik planların son aşamaya geldiğini söyledi. Bu yeni imar planıyla sektörün rahatlayacağını, Manisa’nın da gelişeceğini kaydetti.  Manisa’da böyle bir derneğin kurulmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Demir, belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Başkan Durbay'ı duygulandıran gösteri Başkan Durbay'ı duygulandıran gösteri

 
Manisa Mimarlar Odası Başkanı Mahir Gülhan, Manisa ve bölgemiz açısından önemli bir adımın atıldığını ifade ederek, EGEMDER’in kurulmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti.  Gülhan, “Çünkü bu geçmişten beri bizim eksikliğini duyduğumuz bir şeydi. Bu piyasada sizlere aracı, emlakçı, komisyoncu gibi isimler takıldı. Ama bugün gelinen noktada aslında bu böyle olmadığını herkes anladı. Çünkü artık hem dünyada hem Türkiye’de bir gayrimenkul yatırımının A’dan Z’ye sürdürülebilir olması için arsa yatırımından binanın bitimine, binanın bitiminden sonra kullanıcıların son nihai durumlarına göre değişiklik gösteren bir durum söz konusu. Onun için mimarlar, mühendisler, arazi yatırımcılar, gayrimenkul uzmanları bu sektörde hep birlikte çalışmak zorundayız. Manisa değişen bir şehir. Manisa’da göreceksiniz önümüzdeki 10 yıl içerisinde çok büyük yatırımlar gelecek. OSB kenti olmamızın yanında gayrimenkul sektöründe taciri anlamda farklı yatırımlar var, sanayi anlamında farklı yatırımlar var. Bunların meyvelerini alabilmemiz için şimdiden çalışmalara başlamamız lazım. Mimarlar Odası bizde birlikte çalışmaktan dolayı mutluyuz. Ve şehrimizde yapılacak çok iş var. Burada öncelikle belediyelere iş düşüyor. Hatta buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Artık önümüzde 2024 yerel seçimleri var. Burada aday olacak olan her gruptan belediye başkan adaylarına bir rapor hazırlayabiliriz diye düşünüyorum. Biz bununla ilgili bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Her ne kadar imar planları belli bir aşamaya geldiyse de şehrimize yapılacak daha çok şey var. Bunları kendimiz hep beraber bir arada çalışarak bir rapor hazırlarsak, bunları sunarsak Manisalı olarak üzerimize düşen görevi yapmış oluruz diye düşünüyorum. Bununla ilgili bir çalışma ve bir çalıştay yapabiliriz. Belediyeleri de katmalıyız. Birçok sorunumuz var. Trafik yoğunluğundan tutun imar sahalarının açılması, gece kondu bölgelerinin önlenmesi, yeni sanayi bölgeleri kuruluyor. Bunlar için yapılacak olan yatırımlar var. Şimdiden çalışmalara başlarsak ileride rahat eder diye düşünüyorum” diye konuştu.

Editör: Ali Gözen