UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesinde yer alan ve bu yıl 485'incisi kutlanan Mesir Macunu Festivali'nde saçım için geri sayım başladı. Sultan Camii çevresinde toplanan binlerce vatandaş kubbelerden saçılacak şifalı macundan kapabilmek için bekleyişini sürdürüyor.
Güvenlik önlemleri sıkı tutuluyor
Mesir saçımının yapılacağı Sultan Camii çevresinde herhangi bir kötü durumun yaşanmaması için emniyet tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı.
Ambulans hazır bulunduruldu.
Binlerce Manisalı vatandaşı bugün çevresinde toplayan Sultan Camiinde 112 Acil Sağlık ekipleri de hazır bulunduruldu. Yaşanan herhangi bir sağlık sorununda ekipler anında müdahale edecek.
485'inci Ulusal Manisa Mesir Macunu Saçım Töreni saat 13.30'u gösterdiğinde Sultan Camii ve kubbelerinden gerçekleştirilecek.