Manolya Meydanında düzenlenen eyleme CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonuna bağlı sendikalarda destek verdi.  Sendika üyeleri meydana çadır, çay yapmak için ocak getirdi. Çadırın üstüne sahibinden kiralık çadıra 2 bin 500 lira yazdılar. 

Hürriyetçi Kamu Çalışanları Konfederasyonu ve Hürriyetçi Eğitim Sen Manisa İl Başkanı Haldun Bilgi, “ Burada “birlikteyiz” sloganıyla 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine karşı tepkimizi ortaya koymak için toplanmış bulunmaktayız. Kamu işvereninin yapmış olduğu teklifler kabul edilemez nitelikte olup adeta memurlar ile bir defa daha dalga geçilmiştir. Merkez Bankası bile enflasyon tahminlerini 2024 yılı için yüzde 8,8'den yüzde 33'e, 2025 yılsonu tahminini ise yüzde 15’e yükseltmişken; verilen rakamlar enflasyon tahminlerinin bile altında kalan sefalet rakamları olmuştur. Ülke olarak yaşadığımız geçim sıkıntısı, düşen alım gücü ve her gün yapılan zamlar hem cebimize hem de korumaya çalıştığımız sabrımıza ateş gibi düşmüştür. Bir de üzerine bu trajikomik teklifler eklenince içinden çıkılamaz bir ortam oluşmuştur. Devletin şerefli memurları ile işveren dahil olmak üzere kimse dalga geçemez; hafife alamaz ve hiç kimse içinde bulunmuş olduğumuz sıkıntıları YOK sayamaz! Asgari ücret 11.402 TL yapıldı ve N’oldu? Açlık sınırı da 11.525 TL oldu! Akaryakıt fiyatlarına seçimden sonraki 86 günde N’oldu? Bugün itibariyle yüzde 92 artmış oldu. (Motorin 19,5 TL’den 37,5 TL oldu) Temmuz’da yapılan sözde zamlar sonrası N’oldu? Market raflarındaki etiketler adeta çıldırdı ve zorunlu ihtiyaç malzemeleri ateş topuna dönmüş oldu. Doğru ekonomi modellerinin kullanılmasıyla bizler de kısır döngüden bir an önce çıkılmasını ümit ediyoruz. Bizlerden kemer sıkmamızı isteyenler bu taleplerini öncelikle yüz milyarlarca TL vergi affı getirdikleri patronlara iletmelidirler! Bizde, memurlarda, emeklilerde sıkacak ne kemer kaldı; ne de sabır. Bir kesim zenginliğine zenginlik katarken, devletin birçok kurumu tasarruftan bihaber davranırken, kemer sıkacak olanın dar ve orta gelirli olmasını kabul etmiyoruz! Toplu sözleşme masasında bulunan yetkili sendikanın tepkisini gösterip; bir an önce o masadan kalkmasını ve tüm sendikalar ile birlikte iş bırakma eylemine katılmasını istiyoruz. Yaşadığımız bölgede en düşük konut kirasının 15.000 TL’den başlayarak 20.000 TL hatta 30.000 TL’nin üzerine çıktığını görüyoruz. Bu şartlar altında gelirinin büyük kısmını sadece barınma gideri için verecek bir aile nasıl karnını doyuracak, nasıl çocuk okutacak, nasıl hayatını idame ettirecek? Yoksulluk sınırının 39.886 TL olduğu noktada 2024 yılı için teklif edilen yüzde 15+10 2025 yılı için teklif edilen yüzde 6+5 rakamları ile memur ve emeklileri asli barınma ihtiyacını bile karşılayamıyor olacaktır. Ev kiralarının astronomik rakamlara çıktığı günümüzde soruyorum: Artık konut yerine çadır mı kiralayacağız?” dediği sırada sendi üyelerinden Ömer Baştürk, “Manisa’nın en işlek meydanında havuzun yanında elektriği sokak lambasından alan bu çadırı kiralıyorum. Almak isteyen var mı” diye sordu. Sonra ürünlere gelen zamlara işaret ederek çadırını fiyatını bir anda bin lira artırarak 3 bin 500 TL’ye çıkardı.

Dolar ve euro yeni haftaya nasıl başladı? Dolar ve euro yeni haftaya nasıl başladı?

Bilgi, “Emeğine sahip çıkan biz Kamu Çalışanları Grevli Toplu Sözleşme istiyoruz, kamu işvereni tarafından teklif edilen sefalet oranlarını kabul etmiyoruz ve onurlu bir yaşam için insanca ücret talep ediyoruz, seyyanen artışlardan memur emeklisinin de yararlanmasını istiyoruz, tüm ödemelerin emekliliğe sayılmasını istiyoruz. Son günlerde sıklıkla yaşadığımız sağlıkta şiddet olaylarının son bulması için gereken önlemlerin tavizsiz ve en sert bir şekilde alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

Editör: Ali Gözen