Haber: Ahmet ÜNSAL

19 Mayıs ilanı 19 Mayıs ilanı

Sutopu Federasyonu ile Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonunda 29 Temmuz’da Manisa Atatürk Olimpik tesislerinde başlayan U17 Sutopu Avrupa Kadınlar şampiyonasında finalde rakibi İspanya’yı 11-8 yenmeyi başaran Macaristan Milli Takımı Avrupa şampiyonu oldu.

TÜRKİYE ŞAMPİYONADA TARİHİNDE İLK KEZ 8’E GİREREK ADINI AVRUPA’YA YAZDIRDI

İtalya’yı 7-6 yenen Yunanistan ise Avrupa üçüncülüğü kupasını aldı.

Şampiyonada Türkiye Milli Takımı ise Fransa’yı yendi maç sonrasında tarihinde ilk kez Avrupa’da ilk sekiz’e girmeyi garantiledi.

AVRUPA ŞAMPİYONU MACARİSTAN ŞAMPİYONLUK KUPASINI ALDI

Dereceye giren takımlara kupalarını, Sutopu Federasyonu Başkanı Mete Erol, LEN (Avrupa Su Sporları Birliği) Büro üyesi Fernando Carpena, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, Sutopu Komite Başkanı Angel Molıner, Sutopu Federasyonu Genel Sekreteri Hüseyin Aşçı, Sutopu Komite üyeleri Jacques Racıne, Matjaz Rakovec, Sutopu Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Nejat Kocabay tarafından verildi.

Ayrıca Şampiyonanın final hakemleri, en iyi kaleci, en iyi skorer oyuncu, ve en değerli oyuncusuna ödül verildi.

İspanya’yı 11-8 yenmeyi başaran Macaristan milli takımı galibiyet coşkusunu antrenörlerini havuza atarak kutladı.

Ödül törenin ardından şampiyona katılan tüm ülke takım sporcuları kendileri için havuz başında düzenlenen Gala eğlencesine katılarak müzik eşliğinde sabaha kadar eğlencenin doruklarına çıktılar.

8-15 Ağustos tarihleri arasında ise  U17 Sutopu Erkekler mücadele edecek.

“TÜM MANİSALILARI BU KEZ ERKEKLER MAÇLARINA BEKLİYORUZ”

Sutopu Federasyon Başkanı Mete Erol ve şampiyonaya ev sahipliği yapan Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk; “Havuzumuzda ilk uluslararası şampiyonayı 2005 yılında Üniversiad Dünya yüzme şampiyonası olarak yapmıştık. O günden bugüne kadar ikinci Uluslar arası etkinliğini yapmak bu yıl gerçekleştirmiş olmaktan dolayı mutluyuz. Sutopu Avrupa şampiyonasının ilk ayağı olan Kadınlar bölümünü tamamladık. Şimdi sıra Erkekler bölümünde onu da güzel bir şekilde tamamlanması için tüm ekiplerimiz görevleri başında olacaktır. Sutopu severleri Manisa Atatürk Olimpik tesislerimizdeki Avrupa şampiyonası maçlarını izlemeye davet ediyoruz” dedi.

Organizasyon nedeniyle Manisa’ya çok sayıda takım kafileler halinde geldi. Oteller doldu.

İŞTE ŞAMPİYONANIN İLK 8’İ

1.Macaristan

2.ispanya

3.Yunanistan

4.İtalya

5.Hollanda

6.İsrail

7.Hırvatistan

8.Türkiye

Editör: Murat Yalçın