Manisa Mesir Alayı… Manisa Mesir Alayı…

Hayat bağlılığı en çok kiralara yansıdı. Ev sahiplerine kiracı arasındaki kavgalara her geçen gün yenileri eklenirken boşaltılan evlerin kira bedeli pes dedirtiyor.

Manisa'da en pahalı kiralık daireler Güzelyurt Mahallesi'nde bulunuyor. Son güncelleme fiyatlara göre Güzelyurt Mahallesi'nde 4+1 dairelerin aylık kirası 40.000 TL'yi buldu.

30.000 ile 40.000 TL arasında çok sayıda kiralık daire ilanı dikkat çekiyor. 

6 AYDA BİR KİRA ARTIŞI 
Bazı ev sahipleri altı ayda bir kira artışı yaparken birçok kiracı mağdur oldu. Bazı kiracılar ise ev sahiplerinin makul kira güncellemesine bile itiraz etti. Hal böyle olunca çok sayıda kiracı ev sahibi anlaşmazlığı ortaya çıktı.  

ARABULUCULUK SİSTEMİNE REKOR BAŞVURU YAPILDI
Devreye giren arabuluculuk sistemine yoğun talep geldi. Son 10 günde 7 bin 651 başvurunun yapıldığı açıklandı. 
Kiracı veya mülk sahibi bu süreci başlatabilirken, başvurularda herhangi bir ücret alınmıyor. Anlaşma sağlanması halinde bir ücret ödemesi yapılıyor. 
Başvurular, adliyelerdeki arabuluculuk bürolarından yapılırken, başvuran kişi neden başvuru yaptığını ve iletişim bilgilerini vererek form doldurarak süreci başlatıyor. 

ANLAŞILAN BEDEL ÜZERİNDE ÖDEME YAPILIYOR
Başvurular ücretsiz alınırken, anlaşma sağlanması halinde 100 bin TL’ye kadar yüzde 6 şeklinde bir ücretlendirme bulunuyor. 

Anlaşma yapılan bedel üzerinden yüzde 6, yüzde 5 veya yüzde 4 gibi bir ödeme yapılıyor. 

Editör: Murat Yalçın