Rize’de, sol bacağının kesilmesine neden olan kanser hastalığına karşı yürüttüğü mücadele azmi ile tanınan ve sosyal medya fenomeni haline gelen Neslican Tay, yoğun bakıma alındı.
Aslında o bir Manisalı. Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Çerkez Mahmudiye köyünde doğup büyüyen Neslican Tay, yıllar sonra köyüne dönüp geçtiğimiz Ağustos ayında youtube kanalında çocukluğunu anlattı.
Köyü de tanıtan Neslican’ın paylaşımı izleyenleri duygulandırdı.
Takipçileri genç kızın sağlığına kavuşması için dualarla ve iyi dilekleriyle destek veriyor. 20 yaşındaki Neslican, 2 yıl önce kanser hastalığına yakalandığını öğrendi. Tümör nedeniyle sol bacağı kesilen genç kız, hayattan kopmadı, azmi ile kanser hastalarına örnek oldu. Sosyal medya hesabından hastalığını duyuran ve kanserle mücadele edeceğini açıklayan Neslican, yaşadıklarını ve tedavi süreçlerini takipçileri ile paylaştı.
Kanser tedavisi gören ve yoğun bakıma kaldırılan Neslican Tay için sosyal medyadan paylaşılan destek mesajlarının ardından Medipol Sağlık Grubu’ndan açıklama yapıldı.
Açıklamada, “Neslican Tay için değerli hocalarımız ve ekip arkadaşlarımız elinden geleni yapıyor. İnşallah Neslican bir kez daha ne kadar güçlü olduğunu bizlere gösterecek” ifadeleri yer aldı.
Tay’ın İstanbul Bağcılar’da bulunan Medipol hastanesinde tedavi altında olduğu bilgisi verildi.
Neslihan Tay, sosyal medyadan konuya ilişkin bir video mesaj paylaştı. Tay, mesajında savaşmaya devam edeceğini belirtti.
‘HER ŞEYİN TAM ZAMANI’
Kısa sürede 800 bini aşan takipçi sayısına ulaşan Neslican, bir yandan tedavi görürken, diğer yandan Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü kazanarak eğitimini sürdürdü. Kanser hastalığı ile mücadelesi sırasında kendisi gibi hastalara verdiği moral ve destekle tanınan Neslican, fenalaşınca İstanbul’da bir hastanede yoğun bakıma alındı. Neslican Tay, yoğun bakıma alınmadan önce paylaştığı son mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bir süredir burada pek aktif olamadım. Kemoterapi almamla birlikte çok fazla aksilik oldu. Damarım ilacı kaldırmadı. 3’üncü dereceden yanıklar oluştu. Aynı gün port açıldı o da pıhtı oluşturdu derken sağ akciğerimi çok kötü etkiledi. Sağ kolum mutant gibi şişti. Damar yolum diğer tedavileri de kaldıramadı yeni kateter takıldı dün boynuma. Okurken bile yoruldunuz di mi? Durum böyle olunca telefona bakamadım bile uyudum, uyandım. Buraya yansıtmayı çok sevmiyorum ama durum bu. Hala taburcu olacak kadar iyi olmayı bekliyorum. Şimdi her şeyin çok güzel olmasının tam zamanı bence. Hadi hemen olsun.”
 
 

Editör: TE Bilişim