Ali İhsan Çiftçi - Sinan Yeniçeri
İZMİR (İHA) - İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ödemiş ilçesi ve Manisa Turgutlu ilçesinde, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı belirlenen M.Y. ve İ.G. adlı 2 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından adresleri belirlenen şüpheliler, operasyon sonucu gözaltına alındı.

Toprağın altına gizlemişler
Toplam 3 adreste yapılan aramalarda, Arkaik, Helenistik, İslami, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 8 bin 194 adet sikke, 1 adet altın sikke, 1 altın küpe, bin 583 adet obje ve obje parçası, 7 adet fibula, 2 adet bronz ayna, 1 adet bronz parça, 22 adet mühür, 259 adet yüzük ve yüzük parçası, 109 adet ağırlık, 22 kolye ucu, 63 adet eski para, 32 adet düğme, 37 adet küpe, 47 adet ok ucu, 5 adet küçük kılıç, 1 adet dedektör ile 242 bin Türk Lirası, 6 bin Euro ve 7 bin 200 dolar olmak üzere Toplam 10.385 adet tarihi eser ve 1 adet dedektör ele geçirildi. Öte yandan, kaçakçıların toprak altından çıkardıkları tarihi eserlerin satış ve ticaretini yaparken yakalanmamak için bu eserleri toprak altına gömerek sakladıkları tespit edildi.

Lidyalılar dönemine ait ilk paralardan
Öte yandan gerçekleştirilen operasyonda, Lidyalılar dönemine ait olduğu ve tarihin ilk paralarından olduğu düşünülen bir adet sikkenin de ele geçirildiği öğrenildi.

1 tutuklama, 1 adli kontrol
Gözaltına alınan şüphelilerden İ.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, M.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kasapoğlu'ndan Fikri Bayril Spor Tesislerine tam not Kasapoğlu'ndan Fikri Bayril Spor Tesislerine tam not

Editör: TE Bilişim