Elazığspor'un açıklamasına Turgutluspor'dan sert tepki Elazığspor'un açıklamasına Turgutluspor'dan sert tepki

arışmaya Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, okul müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler, veliler ve 15 Temmuz şehidi Fatih Kalu’nun babası Erdal Kalu da katılım sağladı.
Yarışmadan önce 15 Temmuz şehidi Fatih Kalu adına Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hatimler okunarak duası yapıldı, 15 Temmuz şehitleri anıldı ve şehitler adına lokma hayrı gerçekleştirildi. Şenlik havasında geçen yarışmada katılım sağlayan öğrencilere, velilere ve kurum amirlerine öğle yemeği ikram edildi. . Şenliğe Manisa geneli, 17 ilçe dahil, ortaokullarda okuyan 86 öğrenci yarışmaya katıldı. Yarışmada öğrencilere Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe branşlarında 10’ar soru ve İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Atatürkçülük branşlarında ise 5’er soru yöneltildi. Yarışma süresince öğrencilere 75 dakika süre verildi.  
Yarışma sonunda Şehzadeler Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Berranur Güngör Birinci, Özel Murat Yıldırım Ortaokulu öğrencisi Hatice Hafsa Barbaros ikinci ve Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Sanazalsadat Saları ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girerek birinci olan öğrenciye yarım altın, ikinci öğrenciye çeyrek altın, üçüncü olan öğrenciye gram altın ve dereceye giren öğrencilerin danışman öğretmenlerin her birine ise gram altın verildi. 
Yarışma hakkında bilgi veren Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Rifat Türkarslan şunları ifade etti: “Ortaokulda öğrenim gören öğrencilerin bir üst öğretime geçiş sürecinde okul ortamlarının tanıtılması, gelişim çağında olan gençlerin kendilerini akademik olarak daha iyi tanımalarını sağlamak, öğrencilerin sosyal etkileşimlerini artırmak, sınav kaygısını azaltmak ve sınav kaygısı ile başa çıkarak, gerçek sınav atmosferini yaşatarak öğrencilerin öz güvenlerinin gelişimini sağlamak, bütün bilim dallarının ve akademik branşların temelini oluşturan matematik başta olmak üzere akademik branşlarda daha ileri çalışmalar yapabilecek potansiyele sahip gençlere fırsat tanınması, farklı okullarda öğrenim gören öğrenciler arasında paylaşım sağlayarak; okumaya, düşünmeye, araştırmaya, incelemeye, sorgulamaya yönelik medeniyetimizin temel değerlerini tanımaları, okuma ve öğrenmeye yönelik ilgiyi, sevgiyi ve bilgisini arttıracak bir ortamın oluşturulması, bu alanda yetenekli olan öğrencilerin rekabet güçlerinin artırılması ve en önemlisi okuma ve düşünme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür eder, dereceye giren öğrencileri tebrik ederiz.”

Editör: Ali Gözen